ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απεργία του Δήμου Αιγάλεω!

Τη Δευτέρα 6/2 στις 12:00μμ ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του κτιριακού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

Με την ενέργεια αυτή ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας απηύθυνε μήνυμα στον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να καταθέσει τη σχετική τροπολογία για την αναγκαστική μίσθωση – επίταξη του κτιρίου, που στεγάζεται το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός από το βήμα της Βουλής είχε δεσμευτεί στο τέλος Ιανουαρίου ότι θα γίνει επίταξη για τρία χρόνια του κτηρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω, σαν απάντηση στο οξύ εκπαιδευτικό και κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί η έξωση του σχολείου, το οποίο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο από ιδιώτες κτήριο (“κτήριο Ζαμπέτα”). Μετά από σειρά δικαστικών αποφάσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων βρήκαν λουκέτο, ενώ οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε εργασίες. Με απόφαση του Δήμου το 9ο Δημοτικό έπρεπε να συστεγαστεί με το 14ο Δημοτικό, γεγονός που η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί αδύνατο λόγω χωρητικότητας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω έδωσε πολύμηνο αγώνα με αποχή από τα μαθήματα, πορείες και παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button