ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απατεώνισσα άρπαξε από Χαϊδαριώτισα όλα της τα χρυσαφικά

Ένα σενάριο που το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να ξαφρίσουν το κομπόδεμα των ηλικιωμένων, ξαναπαίχθηκε στο Χαϊδάρι.

Το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου ζευγάρι απατεώνων προσέγγισαν μια 70χρονη στο Δάσος, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι με το σκυλάκι της, που είχε βγάλει βόλτα. Οι δυο τους επέβαιναν σε ένα μπλε αυτοκίνητο. Ο οδηγός ήταν περίπου 30 ετών, ενώ η συνεπιβάτης του ήταν μια εύσωμη γυναίκα με μελαψά χαρακτηριστικά, γύρω στα 45. Εκείνη κατέβηκε από το όχημα και πλησίασε με ευγενικό τρόπο την ηλικιωμένη. Της παρουσιάστηκε ως σύζυγος του λογιστή του γιου της και της “έσκασε το παραμύθι”. Ο γιος της θα έπαιρνε  αρκετά χρήματα ως επιστροφή από την εφορία, έπρεπε όμως να δώσει πρώτα κάποιο χρηματικό ποσό για να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Προθυμοποιήθηκε να «διευκολύνει» το θύμα της  

Η ηλικιωμένη επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες. Τότε η απατεώνισσα της ζήτησε να της δείξει όλα της τα χρυσαφικά, προκειμένου να τα φωτογραφήσει και να τα πουλήσει για λογαριασμό της σε πολλή καλή τιμή. Οι δυο γυναίκες μπήκαν μέσα στο σπίτι και η ηλικιωμένη της έδειξε το μικρό «θησαυρό» που είχε κρυμμένο. Περιελάμβανε βαφτιστικούς σταυρούς, δακτυλίδια και ρολόγια συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ, σύμφωνα με την παθούσα. Η επιτήδεια χωρίς δεύτερη σκέψη τα άρπαξε χωρίς να πει κουβέντα. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που την περίμενε ο συνεργός της και έγινε «καπνός».

Ποιους βάζουν στο μάτι οι απατεώνες αυτού του είδους

Το θύμα έσπευσε να καταγγείλει το συμβάν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Σχηματίστηκε δικογραφία κατ’ αγνώστων με τις κατηγορίες της κλοπής και της απάτης. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή οι απατεώνες αυτού του είδους συνήθως βάζουν στο στόχαστρο ηλικιωμένους, που τα παιδιά τους μένουν σε άλλες περιοχές και δεν έχουν τακτική επικοινωνία μαζί τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button