MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

………………………………………………………………………….

Μεσσηνιακή & Λακωνική Μάνη

Διήμερη, 80 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11

Αναχώρηση στις 08:00, στάση στο Αρτεμίσιο για καφέ, και κατόπιν στην Καλαμάτα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την ξακουστή Καρδαμύλη, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του οχυρού συγκροτήματος των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επόμενος σταθμός, η ιστορική πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης, η Αρεόπολη, που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός. Η ονομασία της οφείλεται στο θεό του πολέμου Άρη ή, σύμφωνα με άλλες πηγές, στους δυνατούς αέρηδες που πλήττουν την περιοχή. Η πλούσια ιστορία της πόλης είναι χαραγμένη στα μνημεία, στα καλντερίμια και στα πυργόσπιτα οπλαρχηγών και σπουδαίων Μανιατών (όπως της οικογένειας Μαυρομιχάλη), που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2022

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον Όρμο και τα  Σπήλαια Διρού, όπου το μεγαλείο της φύσης αποτυπώνεται στα μοναδικής ομορφιάς πετρώματα, στους σταλαγμίτες, τους σταλακτίτες και τους υπέροχους κρυστάλλους (προαιρετική επίσκεψη). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας με κατεύθυνση προς το Ακρωτήριο Ταίναρο, φθάνουμε στη Βάθεια, έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους οικισμούς της Λακωνικής Μάνης. Σκαρφαλωμένη πάνω σε λόφο, με θέα στη Μεσόγειο και σε απόκρημνους βράχους, η Βάθεια φημίζεται για τους πέτρινους πύργους της που χτίστηκαν μεταξύ 18ου και 19ου αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, συνεχίζουμε για τον γραφικό Γερολιμένα, όπου θα σταματήσουμε για  καφέ ή ουζάκι. Επόμενος σταθμός, το Γύθειο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, με τα χαρακτηριστικά νεοκλασικά και τον νησιώτικο αέρα, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Τρίκαλα – Μύλος Ξωτικών

Ημερήσια, 28 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Λαμία, σύντομη στάση στην Εθνική Οδό για καφέ. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο «εργοστάσιο» παραγωγής παιχνιδιών, όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Εδώ θα ετοιμαστούν τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Αϊ-Βασίλης και τα ξωτικά του, που σας περιμένουν στο ομορφότερο χριστουγεννιάτικο χωριό. Στη γιορτινή πόλη των Τρικάλων θα παραμείνουμε για γεύμα ή καφέ.

Μονή Βαρνάκοβας – Ναύπακτος

Ημερήσια, 26 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Αναχώρηση στις 07:30 για τον Ισθμό, σύντομη στάση, συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο, περνώντας τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, και από εκεί για την ιστορική Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Η Μονή χτίστηκε το 1077, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα, και είναι από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ρούμελης. Το μεσημεράκι επιστρέφουμε στη γραφική παραθαλάσσια καστροπολιτεία, στη Ναύπακτο,  με την πλούσια ιστορία και το υπέροχο ενετικό λιμάνι, όπου θα δούμε τα αξιοθέατα και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Δερβενοχώρια – Μονή Αναλήψεως

Απογευματινή, 10 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

Αναχώρηση στις 12:00 για τα Δερβενοχώρια, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή της Αναλήψεως στο Κλειδί Βοιωτίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.