ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΤΑ ΝΕΑ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΑ ΝΕΑ»

 «Όταν η πολιτική μας δεν συνάδει με την  πραγματικότητα, αλίμονο στην πραγματικότητα.» Παλιά Κινέζικη παροιμία.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο αρθρογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και αποφάσισε(;) με γλαφυρό ύφος (όση γλαφυρότητα μπορεί να εκφράσει ο μπαλτάς του χασάπη της αλήθειας) να γράψει  για ‘’καρατομήσεις’’, για ‘’συντροφικό αιματοκύλισμα’’, για ‘’εκλεκτούς του 7ου ορόφου (Δ. ΒΙΤΣΑΣ) της Κουμουνδούρου’’, για ‘’δούρειους ίππους’’, για ‘’στοιχήματα με γνωστό αποτέλεσμα’’ και άλλα τινά, που αντάξια παραπέμπουν στην γραφή ενός Ζεράρ ντε Βιλιέ: Πολύ ίντριγκα δηλαδή και πολύ βαθύ σκοτάδι επίσης.

Βεβαίως στο Χαϊδάρι (ακόμα και οι ορκισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι) γελούν με τις αθλιότητες που ακολούθησαν την, απίστευτου  λογοτεχνικού κάλους, εισαγωγική πρόταση: ‘’Το κλίμα ήταν βαρύ εκείνο το βράδυ του περασμένου Ιουνίου στο Δήμο Χαϊδαρίου’’, μόνο που, οι εκτός των Δημοτικών τειχών, αν και αναγνωρίζουν τα τερατώδη ψεύδη,  δεν μπορούν  να ανιχνεύσουν την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της μόνης αλήθειας, που το άρθρο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» κατακρεούργησε:

Η ‘’νεοσυσταθείσα δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στοΧαϊδάρι’’ (κατά τον αρθογράφο) δηλαδή οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»(http://psdhaidari.blogspot.gr/), ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε  (με αυτό το όνομα) ενεργά και αδιάλειπτα στα Δημοτικά τεκταινόμενα  του Χαϊδαρίου, από το 2002 και είμαστε η μετεξέλιξη της Δημοτικής παράταξης  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» που έρχεται από το μακρινό 1978, του αειμνήστου Δημάρχου μας,  και γνωστού, στο Πανελλήνιο,  Αυτοδιοικητικού εργάτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΜΠΑ.

Η Δημοτική μας κίνηση δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και από πολίτες  που,  είτε ως ανέντακτοι, είτε ως  πολιτικά δραστηριοποιούμενοι σε άλλους πολιτικούς χώρους, στοιχίζονται μαζί μας  στις Δημοτικές, Οικολογικές  και Κοινωνικές μας δράσεις.

Πρώτη η Δημοτική μας παράταξη, ήδη,  από τον Δεκέμβριο του 2012 με ανοιχτή επιστολή – διακήρυξη, έθεσε θέμα ανοιχτών, μαζικών και Δημοκρατικών διαδικασιών ενδυνάμωσης της Δημοτικής  μας κίνησης (για την αντιμετώπιση της λαίλαπας των μνημονιακών επιπτώσεων) και εκλογής ή επανεκλογής  (με κάλπη) του επικεφαλής  της Δημοτικής Κίνησης και ταυτόχρονα υποψηφίου Δημάρχου.

Σταθήκαμε ενάντιοι σε  κάθε σκέψη ή αντίληψη για ορισμό επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου, από κάθε ηγεσία και από οποιοδήποτε πολιτικό Γραφείο  (που ωστόσο κανείς, σε όσο υψηλή ιεραρχία, επεδίωξε ή θέλησε να επιβάλει κάποιο πρόσωπο), συνεχίζοντας μια πολιτική παράδοση που ισχύει από την δημιουργία της δημοτικής μας κίνησης.

Το ίδιο όμως σθεναρά αντιταχθήκαμε στην αντίληψη να συνεχίσουμε με τα ίδια πρόσωπα, την ίδια ρότα, χωρίς την λαϊκή και Δημοκρατική έγκριση.

Ανοίξαμε κατάλογο υποψηφιοτήτων, από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίσαμε ότι το εκλεκτορικό σώμα της παράταξης δεν θα ήταν, κυρίως, το κομματικό σώμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ακόμα και την ημέρα της ανοιχτής συνέλευσης της παράταξης (λίγη ώρα προ της εκλογής), κάθε πολίτης που συμφωνούσε με την πολιτική μας διακήρυξη είχε την δυνατότητα να εγγραφεί μέλος της Δημοτικής μας κίνησης. Το αποτέλεσμα δικαίωσε πλήρως την Δημοκρατικότητα και το εύρος της εκλογικής βάσης καθώς (εκτός της πρωτόγνωρης μαζικότητας) οι ψηφίσαντες  κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτάθηκαν περισσότερες από 10 υποψηφιότητες για επικεφαλής και την απεδέχθησαν οι τέσσερις (4). Εκ των 4 υποψηφίων μόνον οι δύο (2) είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άλλοι δύο (2) ήταν οι εκλεγμένοι και άρα προβεβλημένοι εν ενεργεία τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι δύο υποψήφιοι για επικεφαλής (τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι) αποδέχτηκαν την διαδικασία για την εκλογή τους, μίλησαν επί μακρόν στην Συνέλευση για την υποψηφιότητα τους, και σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισαν την αυτόνομη κάθοδο τους εάν δεν εκλεγούν από την Συνέλευση. Δηλαδή σε καλώ να με ψηφίσεις για υποψήφιο Δήμαρχο, αλλά αν κάνεις άλλη επιλογή εγώ θα εμείνω στην υποψηφιότητα μου, «φτύνοντας» κατάμουτρα τόσο το σώμα (που ζητώ τη ψήφο του) όσο και τους ανθυποψηφίους μου.  Ζήτω η Δημοκρατία σας!!! (εδώ ακριβώς ο αρθρογράφος αναφέρεται σε ‘’συντροφικό αιματοκύλισμα’’).

Μετά από διπλές εκλογές (για την διασφάλιση του απόλυτου 50+1%,  μάλιστα δε μαζικότερες οι δεύτερες από τις πρώτες και  παρά το γεγονός ότι οι  Κώστας Ασπρογέρακας και Κίμωνας Φουντούλης και οι συν αυτούς δεν συμμετείχαν) μεταξύ των δύο πρώτων της πρώτης εκλογής Θοδωρή Σπηλιόπουλου και Κώστα Φωτεινάκη, εξελέγη ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

Αν ο κ. Ασπρογέρακας αμφισβητούσε τις δημοκρατικές διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2012 και τελείωσαν τον Ιούνη του 2013

α) γιατί συμμετείχε στην προετοιμασία στο διάλογο και τις συνελεύσεις για τη επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας και της πολιτικής διακήρυξης του συνδυασμού;

β) γιατί επίσης συμμετείχε  στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου; Είναι δεδομένο στην πολιτική ότι όταν αμφισβητείς τις δημοκρατικές διαδικασίες για την προετοιμασία μιας συνέλευσης, ενός συνεδρίου ή των εκλογών για οποιοδήποτε ζήτημα, στην περίπτωση μας για την εκλογή επικεφαλής του συνδυασμού, καταγγέλλεις τις διαδικασίες και δεν συμμετέχεις ως υποψήφιος.

Κανένας λοιπόν δεν «καρατομήθηκε» από τους «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγους Πράσινους». Οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία, εκλογείς και υποψήφιοι, δεν αμφισβήτησαν τον τρόπο εκλογής ούτε υπέβαλαν καμία προφορική η γραπτή ένσταση στις συνελεύσεις. Αποχώρησαν όταν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για αυτούς.

Μετά από τα παραπάνω, αναμφιβόλως αληθή, ερωτάται ο αρθρογράφος:«Τι δεν κατάλαβες;»

Ερωτάται όμως και ο Διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»: Θα δημοσιεύσετε ως επιβάλλεται  – από την Δημοκρατία και την Δημοσιογραφική δεοντολογία-  την απαντητική επιστολή μας, στον ίδιο χώρο με το άρθρο της εφημερίδας σας;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button