ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αναβλήθηκε και στο Δρομοκαΐτειο ο εμβολιασμός 30 υγειονομικών

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών σε τουλάχιστον 28 νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ τους και στο Δρομοκαΐτειο.

Τηλεφώνημα ότι αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου εμβολιασμός τους δέχτηκαν δεκάδες υγειονομικοί σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εργαζόμενος στο Δρομοκαΐτειο, που ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ότι αναβάλλεται ο εμβολιασμός των 30 προγραμματισμένων υγειονομικών του νοσοκομείου για σήμερα.

«Επικρατεί αλαλούμ. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έτρεξαν να εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί ακόμη περιμένουν», λέει ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στην «Εφ.Συν.» και προσθέτει: «Ετοιμάστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία, σχεδιάστηκε η παραλαβή των εμβολίων για την Κυριακή (3/1) και τη Δευτέρα (4/1) θα ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί. Χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους άρχισαν να αναβάλλουν εμβολιασμούς σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Σε άλλα λένε για μία εβδομάδα και σε άλλα ότι δεν γνωρίζουν».

Σημειώνει ότι η ενημέρωση που γίνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Πελοποννήσου είναι ότι δεν φτάνουν τα εμβόλια και όσα υπάρχουν θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στους υγειονομικούς των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, που είναι επιβαρυμένη. Αλλά και στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας αναβλήθηκε ο εμβολιασμός με τη δικαιολογία της αδυναμίας μεταφοράς του εμβολίου, το ίδιο και για τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, πλην του Πανεπιστημιακού της Λάρισας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννάκο. Επισημαίνει επίσης ότι σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο εάν τελικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί σήμερα όπως είχαν προγραμματιστεί.

Την ίδια ώρα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας με αρμοδιότητα τον εμβολιασμό, ανακοίνωνε πως «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών». «Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική», σημειώνει.

Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ απαιτούν η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button