ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση στον Σκαραμαγκά – Σε καραντίνα για τον κορωνοϊό δύο οικογένειες προσφύγων

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ήμερες στη Δομή Σκαραμαγκά, καθώς ύστερα από εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοΐου, δύο οικογένειες προσφύγων έχουν τεθεί σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα:

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες, μία μητέρα από το Αφγανιστάν. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα για να γεννήσει, βρέθηκε θετική στον κορωνοΐό. Μετά τον τοκετό, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη δομή. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, έχει τεθεί σε καραντίνα. Φιλοξενείται μαζί με το σύζυγο και τα παιδιά της σε έναν απόμερο οικίσκο με απομονωμένη αυλή, στο χώρο της δομής.

Στο ίδιο περίπου διάστημα μια άλλη πρόσφυγας, που είναι επίσης σε κατάσταση εγκυμοσύνης, μετέβη στο Αττικό Νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις. Όταν το τεστ κορωνοϊού που τις έγινε προέκυψε θετικό, πάρθηκαν τα ίδια μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις τελευταίες ημέρες στη δομή γίνονται εντατικές ιχνηλατήσεις για εντοπισμό κρουσμάτων, ιδιαίτερα σε άτομα που είχαν επαφές με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η είσοδος και η έξοδος των μεταναστών από το Κέντρο Φιλοξενίας είναι ελεύθερη, σε αντίθεση με την περίοδο του lockdown που ο αριθμός των εξοδούχων ήταν πολύ περιορισμένος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button