ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άναψαν τα πρώτα γιορταστικά φώτα – Με πίστη στη ζωή και αισιοδοξία περιμένουμε τα Χριστούγεννα

Άλλες φορές σκεφτόμαστε -με σφιγμένη καρδιά- ότι η χριστουγεννιάτικη περίοδος θα μοιάζει με το αξέχαστο, μοναχικό Πάσχα που ζήσαμε φέτος. Κι άλλες ελπίζουμε ότι η έξαρση της αρρώστιας θα κοπάσει και θα μπορέσουμε να βγούμε και να δούμε συγγενείς και φίλους… Πάντως στους δρόμους της πόλης, αλλά και στα σπίτια, άρχισε δειλά δειλά ο στολισμός.

Μέσα Νοέμβρη πια και με αφορμή τα φωτάκια που άναψαν στις κλαδεμένες μουριές μπροστά στο Δημαρχείο, απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μάνο Πετούση, ρωτώντας τον σχετικά με τα σχέδια του Δήμου για τα φετινά “διαφορετικά” Χριστούγεννα.

Είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” πως ήδη έχει αρχίσει να τοποθετείται εορταστικός φωτισμός σε διάφορες περιοχές όπως την Αφαία, το Δαφνί και την πλατεία Ειρήνης, ενώ για τη συνολική κάλυψη της πόλης θα γίνει προμήθεια και νέου υλικού. Παράλληλα δρομολογείται η διαδικτυακή προβολή κινηματογραφικών ταινιών μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, προκειμένου να τα μεταφέρουν τα παιδιά στο εορταστικό κλίμα και το πνεύμα των ημερών.  

Αλλαγή πλάνων, λόγω ανωτέρας βίας

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πετούση, για τη φετινή χρονιά, η δημοτική αρχή προγραμμάτιζε το στήσιμο ενός χριστουγεννιάτικου χωριού, το άναμμα του δέντρου και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μεγάλα αθηναϊκά σχήματα. Οι εκδηλώσεις θα γίνονταν στην πλατεία Ηρώων και στην πλατεία του Δάσους. Για τους μικρούς Χαϊδαριώτες θα λειτουργούσε τρενάκι, μια σειρά από παιχνίδια και ένα αυτοκίνητο που θα τους έκανε το γύρο της πόλης.

Πρόσθεσε πάντως πως σε περίπτωση που μέχρι τις γιορτές χαλαρώσουν τα μέτρα, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους θα επιχειρήσουν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Υπήρχαν και υπάρχουν πολλά πλάνα, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να πάρουμε τελικές αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετούσης. 

Ακόμα σχεδιάζονται δράσεις σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών για την τόνωση της τοπικής αγοράς, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο. Για το σκοπό αυτό θα έρθουν σε επαφή με όλους τους καταστηματάρχες της πόλης.

Πέρα από τα παραπάνω, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αναμένεται να προχωρήσει σε δράσεις με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων εκείνες τις άγιες ημέρες.

Και το Γραμματόσημο στολίζεται. Με το καλό να έρθουν οι γιορτές, με πίστη στη ζωή και αισιοδοξία!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button