ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Ελευσίνα – Επίσημη παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Ελευσίνα εκδίδουν ο Δήμος Ελευσίνας, η 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο ανάδειξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αναδεικνύοντας πτυχές του ελευσίνιου πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ιερή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, πατρίδα των Ελευσίνιων Μυστήριων, γενέτειρα του Αισχύλου, με σημαίνουσα βιομηχανική ανάπτυξη και πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη, η Ελευσίνα τιμάται με τέσσερα εμβληματικά γραμματόσημα.

Το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η μνημειώδης Καρυάτιδα-Κιστοφόρος που κοσμεί το Μουσείο της Ελευσίνας, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία από τη χαλκογραφία της Συλλογής Φινόπουλου που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη και το Εργοστάσιο Οινοπνευματοποιίας «Κρόνος», στολίδι της Ελευσίνας από την εποχή της βιομηχανικής της ανάπτυξης, αποτελούν θησαυρούς και τοπόσημα μίας πόλης με σπουδαίο και διαχρονικό πολιτιστικό αποτύπωμα που έφτασε να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Ελευσίνα - Επίσημη παρουσίαση σε ανοικτή εκδήλωση 3
Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Ελευσίνα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας και την «2023 Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», οργανώνουν ανοικτή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των γραμματοσήμων, το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 19.00 στο X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα).

Η σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει, επίσης, Φάκελο Πρώτης Μέρας Κυκλοφορίας και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα.

Επίσης θα δένεται η δυνατότητα εκείνη την ημέρα και μόνο να σφραγίσετε δικά σας αναμνηστικά (βιβλία, κάρτες κ.α.) με την ειδική φιλοτελική σφραγίδα, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα! Είσοδος ελεύθερη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button