ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern

Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern 2
Νομίζετε μόνο στις ξένες χώρες υπάρχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες; Κι όμως, έχει κι η Ελλάδα τα παράξενα της, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μετρ των παράξενων φαγητών Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods.

Διαβάστε περισσότερα: Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern – iPaideia.grΑν δεν έχει τύχει ποτέ να δεις τη γνωστή εκπομπή -που φέτος διανύει αισίως τη 19η σεζόν της-, ο Andrew Zimmern γυρνάει τον κόσμο αναζητώντας τα πιο περίεργα φαγητά κάθε χώρας, τα οποία φυσικά και δοκιμάζει. Και όταν λέμε παράξενα μιλάμε ακόμη και για έντομα! Ένα από τα ταξίδια του, λοιπόν, ήταν και στην Ελλάδα και ναι, βρήκε και εδώ πιάτα που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε κλασικά και συνηθισμένα, ωστόσο γι αυτόν ήταν παράξενα και κάποια ακόμη και πολύ δυσάρεστα γευστικά! Ας δούμε ποια επέλεξε ως τα πιο περίεργα της ελληνικής κουζίνας…
Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern 4
* Πατσάς. Ευτυχώς, γι αυτόν βέβαια, τον δοκίμασε στην Ήπειρο στην Κεντρική Αγορά και παρά την αρχική του δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, τελικά του άρεσε.
Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern 6
* Κοκορέτσι. Ναι για εμάς το κοκορέτσι είναι θεσμός, για τους ξένους πάλι το “κεμπάπ με εντόσθια”, όπως το περιέγραψε ο Andrew, είναι πρωτόγνωρο. Βέβαια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο από την επίσκεψή του στα Βλάχικα στη Βάρη μάλλον του καλάρεσε, άσε που έβαλε δίπλα και μια μερίδα σουβλιστό αρνάκι.
Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern 8


Η πεσκανδρίτσα του φάνηκε εξίσου περίεργη επιλογή όταν είδε το ψάρι στην ψαραγορά, αλλά αργότερα όταν το δοκίμασε μαγειρεμένο από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου ενθουσιάστηκε!

Τα πιο περίεργα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Andrew Zimmern 10

Μιας και ο Andrew βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και κάποιο νησί. Έτσι πήγε μέχρι την Κάλυμνο, όπου δοκίμασε αχινό αν και αυτό που του έκανε πραγματικά εντύπωση -και όχι με την καλή έννοια- ήταν η φούσκα και το σπινιάλο. Για την ακρίβεια, όπως είπε όσο δοκίμαζε τις φούσκες τόσο περισσότερο απεχθανόταν τη γεύση τους!
* Κι αν το σπινιάλο σε εντυπωσίασε, που να ακούσεις για το επόμενο πιάτο που ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει -το σάκο με το μελάνι του χταποδιού και, μάλιστα, τηγανητό!
* Εκτός των παραπάνω, ο Andrew δοκίμασε σουβλάκι, χταπόδι στιφάδο και ψητό στη σχάρα, κακαβιά και την παραδοσιακή συνταγή των Δωδεκανήσων αρνάκι μαούρι ή μουούρι με τα οποία και ενθουσιάστηκε!

Το επεισόδιο του Bizarre Foods with Andrew Zimmern στην Ελλάδα:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button