ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ακτή Σκαραμαγκά: Πρόσκληση σε Μητσοτάκη – Κουτσούμπα για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου καλείται σε ειδική μονοθεματική συνεδρίαση, για τη διεκδίκηση από τον Δήμο μας της Ακτής Σκαραμαγκά. Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Παναγιώτης Τσατσαρώνης, έχει αποστείλει προσκλήσεις για την τηλε-συνερίαση και σε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Αθήνας. Ένας από τους έντεκα βουλευτες της περιοχής μας, είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εφημερίδα μας διατύπωσε πρόσφατα την άποψη ότι στη κρίσμη αυτή συνεδρίαση πρέπει να κληθούν να πάρουν θέση και οι βουλευτές της Δυτικής Αθήνας, διότι “χωρίς ευρύ “μετωπο”, η (αργοπορημένη) προσπάθεια θα είναι χαμένη”. Ας ελπίσουμε ότι ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας, για ένα θέμα που αφορά τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Επίσης, βουλευτής δυτικής Αθήνας είναι και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επίσης μπορεί να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο και τη Δυτική Αθήνα γενικότερα.

Όπως έχουμε σημειώσει, ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τη πώληση της προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά βρίσκεται σε εξέλιξη. “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”, λοιπόν, και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να πάρουν θέση όλες οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις και να αναζητηθεί τρόπος αντίδρασης από τη μεριά της πόλης μας. Όπως αναφέραμε, προσκλήθηκαν και οι τοπικοί βουλευτές, μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, το δημοπρατούμενο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., περιλαμβάνει: α) τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου εκατέρωθεν της δεξαμενής, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, β) την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και γ) λοιπό χερσαίο χώρο. Από αυτά ο Δήμος μας , εδώ και πολλά χρόνια, διεκδικεί έκταση 220 στρεμμάτων, πιο συγκεκριμένα τη προβλήτα 4 και τον χερσαίο χώρο πίσω της.

Στο πλαίσιο της εκποίησης της εν λόγω έκτασης εντάσσεται η εκκένωση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά στην προβλήτα 4, που γίνεται αυτές τις μέρες.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα. Λόγω των μέτρων προστασίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και το “Χαϊδάρι Σήμερα TV” θα προσπαθήσει να την μεταδώσει ζωντανά.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ: “Πάγος” από την κυβέρνηση για την Ακτή Σκαραμαγκά – Ώρα για αποφάσεις // Επιστημονική φαντασία οι ουρανοξύστες στην Ακτή Σκαραμαγκά;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button