ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ακρίβεια, μείωση ΦΠΑ, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα απασχολούν τον κόσμο”

Σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN TV”, επισήμανε την ανάγκη να σκύψει η προεκλογική πολιτική συζήτηση στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«…Το ερώτημα που μας απευθύνεται περί του ενδεχόμενου συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κυβέρνηση “ηττημένων”, έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα κακόγουστο αστείο. Η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα το οποίο επιδιώκει κυβερνήσεις συνεργασίας και εμείς τις θέλουμε. Από εκεί και πέρα, έχουμε ξεκαθαρίσει _και με απόφαση της ΚΕ- ότι αυτό το οποίο είναι το επιθυμητό για μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και να σχηματιστεί μια προοδευτική – δημοκρατική κυβέρνηση. Το να μεταφέρουμε τώρα στη συζήτηση, τα “αν”, τα “ίσως” κλπ., παραθέτοντας διάφορα ποσοστά, είναι άδικο για τη συζήτηση η οποία θα πρέπει να αφορά τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

  • Τι θα κάνουμε με την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά;
  • Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης;
  • Θα υπάρξει μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα;
  • Τι θα γίνει με την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στη χώρα μας;

Πιστεύουμε λοιπόν ότι μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές του Μαΐου, θα διευκολύνει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, χωρίς να οδηγηθούμε σε δεύτερες ή τρίτες εκλογές. Οτιδήποτε άλλο, απλά περιπλέκει και αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Επιπλέον κάνουμε σαφές ότι αυτή είναι μια πρόταση που απευθύνεται προς τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα, ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει και δεν αποτελεί παράκληση προς κανέναν.

Σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος “Κασιδιάρη” στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι μόνο δεν ήταν απών από τις διαδικασίες, αλλά κατέθεσε και μια πολύ συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση, η οποία παίρνοντας την εμπειρία από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, απέκλειε κάθε ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα από τη συμμετοχή του στις εκλογές. Τώρα ελπίζουμε όλοι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός Αεροπαγιτών στην Ολομέλεια του Α΄ τμήματος του Αρείου Πάγου, θα πάρει μια απόφαση αποκλεισμού. Βέβαια στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, θα πρέπει να πάρει ξανά απόφαση. Η πρότασή μας ήταν σωστή και κυρίως εφαρμόσιμη στο διηνεκές και έπρεπε να εκφράσουμε την αταλάντευτη και σκληρή στάση μας…»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button