ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Άγιο είχαμε και σήμερα…” – Πεύκο στην αυλή δημοτικού σχολείου

“Άγιο είχαμε και σήμερα…” Η φράση ανακούφισης βγαίνει από τα χείλη του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, καθώς βλέπει ξαπλωμένο φαρδύ πλατύ στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου ένα μεγάλο πεύκο.

Το δέντρο έπεσε σήμερα το απόγευμα, στις 17.20, στην πίσω αυλή του σχολείου. Την ώρα εκείνη βρίσκονταν στο κτήριο μερικοί δάσκαλοι που έκαναν τηλεκπαίδευση από εκεί και… “η καρδιά τους πήγε στην Κούλουρη”. Στο λάκκο που άφησε η ξηλωμένη ρίζα σχηματίστηκε μια λιμνούλα, δείγμα κάποιας διαρροής αγωγού της ΕΥΔΑΠ, για την ποία είχε ειδοποιηθεί από τον Δήμο, όπως ενημερώθηκε η σχολική κοινότητα. Όπως φαίνεται, το χώμα μαλάκωσε πολύ και το κακό έγινε.

“Προφανώς, αν ήταν ανοιχτό το σχολείο, θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν παιδιά”, είπαμε στον κ. Παπαθανασίου, υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος απάντησε: “Σαφέστατα… Είχε ξανασυμβεί πριν 7-8 χρόνια, Ιούνιο μήνα! Και τότε ήμασταν τυχεροί. Συνέβη τα χαράματα.”

“Δεν ξέρω πόσο τυχεροί θα είμαστε την επόμενη φορά…”, κλείνει ο κ. Παπαθανασίου. Όπως μαθαίνουμε, το θέμα των πεύκων απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τη σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού. Θέλουν να εξεταστούν προσεκτικά και έγκαιρα τα υπόλοιπα που βρίσκονται γύρω από την αυλή, αλλά και σε ένα παρτέρι στο μέσον της. Είναι πολλά, γερασμένα, αρκετά ψηλά και ογκώδη και… φοβίζουν.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου με φόντο το πεσμένο δέντρο στην αυλή του σχολείου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button