Σε απάντησή της σε επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Χαϊδαρίου για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό, η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεσμεύεται ότι από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα αποκατασταθεί η τετράλεπτη αναμονή στις αποβάθρες.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε με ένταση αμέσως μετά τα εγκαίνια των νέων σταθμών μέχρι τη Νίκαια, στις 6 Ιουλίου. Από τότε τηρήθηκε άλλη συχνότητα δρομολογίων μέχρι το Αιγάλεω (4 λεπτά) και άλλη μέχρι τη Νίκαια (επίσημα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής, στην πραγματικότητα όμως ακόμη και πάνω από το διπλάσιο). Η εφημερίδα μας κατακλύστηκε από μηνύματα διαμαρτυρίας και οργής των πολιτών (ενδεικτικά Η “παρατηρούμενη χαλάρωση” και η σαρδελοποίηση στο Μετρό, 10 Ιουλίου), που έπρεπε να συνωστίζονται στις αποβάθρες, ενώ οι κυβερνητικές αρχές τούς καλούσαν να φέρονται υπεύθυνα και να αποφεύγουν τον συνωστισμό, λόγω κορωνοϊού! Στο άρθρο μας “Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στο Μετρό! – Πώς καταντήσαμε σε δρομολόγια ανά 20 λεπτά”, αναζητήσαμε τις πραγματικές αιτίες των καθυστερήσεων.

Ακολουθούν η απάντηση του ΟΑΣΑ στην επιστολή του Δήμου και ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου σχετικά με αυτήν:

Ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι από τις 7 Σεπτεμβρίου οι συρμοί του Μετρό θα  διέρχονται από τον Σταθμό  Αγία Μαρίνα κάθε 4 λεπτά. Την δέσμευση αυτή ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ν. Αθανασόπουλος, απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα δρομολόγια του Μετρό που εξυπηρετούν το Χαϊδάρι.

Το βασικό αίτημα που είχε θέσει ο Δήμαρχος στην επιστολή διαμαρτυρίας του, εκφράζοντας την αγανάκτηση εκατοντάδων Χαϊδαριωτών που ταλαιπωρούνται, ήταν να μην υπάρχει διαφορά στην συχνότητα διέλευσης των συρμών από την Αγία Μαρίνα συγκριτικά με τους άλλους Σταθμούς του Μετρό. Δηλαδή να μην  υπάρχουν δρομολόγια του Μετρό που σταματούν στο Αιγάλεω. Σε αυτό ακριβώς δεσμεύεται με την απαντητική επιστολή του ο ΟΑΣΑ, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους είχε υπάρξει το πρόβλημα.

Η αποκατάσταση της κανονικής συχνότητας των δρομολογίων του Μετρό στον Σταθμό Αγία Μαρίνα από 7 Σεπτεμβρίου είναι πολύ θετική εξέλιξη γιατί, εκτός από την ταλαιπωρία των επιβατών, η αραίωση των δρομολογίων του Μετρό προκαλούσε φαινόμενα συνωστισμού στους συρμούς και στις αποβάθρες και άρα αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα επιβεβαιώσει με επιτόπιους ελέγχους την τήρηση της δέσμευσης του ΟΑΣΑ για την αυξημένη συχνότητα των δρομολογίων από 7 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ αναφέρει  στην επιστολή του ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του πρώτου δρομολογίου από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο, το οποίο εδώ και δυο μήνες ξεκινά 6 λεπτά αργότερα προκαλώντας καθυστερήσεις  σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες από την πόλη μας.