ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΞΟΔΟΣ

“Αυστηρώς κατάλληλο”: Πώς το τρελό γαϊτανάκι τέχνης και πορνό φτιάχνει μια απολαυστική κωμωδία

Στη σκηνή του Θεάτρου Αλέκος Αλεξανδράκης (Κυψέλης 54) ζωντανεύει για πρώτη φορά και για περιορισμένες παραστάσεις η ομώνυμη πολυαγαπημένη ταινία “Αυστηρώς Κατάλληλο” των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Χρυσομάλη και θεατρική προσαρμογή Γιάννη Βλαβιανού, από την θεατρική ομάδα “Τα Παιδία Καλλιτεχνούν”.

Δύο Έλληνες νέοι σκηνοθέτες αναζητούν παραγωγό για το φιλμ τους “Το Τέλος του Πάθους” και καταλήγουν στον Τάκη Πανουργιά “βασιλιά” του πορνό στη δεκαετία του ΄70. Τι θα γίνει όμως όταν στα ίδια σκηνικά μαζί με μια ταινία τέχνης γυρίζεται παράλληλα μια ταινία ενήλικου περιεχομένου; Η ιστορία μας παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, τέχνη και πορνό μπλέκονται μεταξύ τους και μαζί τους παρασύρουν όλους τους ήρωες μας, με τι κόστος και με ποια κατάληξη όμως;  

Σε πρώτη ανάγνωση, ένα έργο με 23 ηθοποιούς και μεγάλες σκηνικές ανάγκες αποτελεί ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι μια ακριβή παραγωγή μεγάλης θεατρικής εταιρείας. Ωστόσο το αποτέλεσμα δικαιώνει απολύτως τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές του. Ευρηματικές λύσεις, κίνηση και διαρκής εναλλαγή εικόνων πάνω στη σκηνή, ηθοποιοί που καταφέρνουν να φτιάξουν χαρακτήρες με μοναδικό τρόπο.

Το σκαμπρόζικο στοιχείο είναι εκεί για να εκμαιεύσει το γέλιο με το μοναδικό και ανεπανάληπτο χιούμορ των Ρέππα- Παπαθανασίου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο έρωτας και το πάθος αναδεικνύονται σε άπειρες εκφράσεις τους μέσα από την ιστορία της λογοτεχνίας και ταυτόχρονα από τα καμώματα της ίδιας της ζωής. Παράλληλα, η πλοκή σταδιακά αποκαλύπτει προσωπικά όνειρα και διλήμματα, μπλέκει ερωτικές καταστάσεις συχνά σκανδαλιάρικες και γαργαλιστικές, φέρνει στην επιφάνεια εκρηκτικά συναισθηματικά αδιέξοδα και οδηγεί σε λύσεις. Και όλα αυτά μέσα σε μια διαρκή γελωτοθεραπεία.

Τελικά πράγματι η κωμωδία είναι θεραπεία. Το “Αυστηρώς Κατάλληλο” ανέβηκε για να υπηρετήσει και τα δύο και τα καταφέρνει εξαιρετικά.

Παραστάσεις: 7-8-9/6, ώρα: 21:00, Θέατρο Ριάλτο- Αλέκος Αλεξανδράκης, Kυψέλης 54  
Παράταση παραστάσεων λόγω αυξημένης ζήτησης: 14-15/6
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/austiros-katallilo/

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button