ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Διήμερο αιμοδοσίας για τους δασκάλους της δυτικής Aθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία και στην οικεία Διεύθυνση να συμμετάσχουν στο Διήμερο Αιμοδοσίας για την Τράπεζα Αίματος Εκπαιδευτικών και Εργαζομένων της.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Αίματος ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Θριάσιο Νοσοκομείο και σύμφωνα με τον Κανονισμό ίδρυσης και λειτουργίας της έχει σκοπό να καλύψει ανάγκες σε αίμα σε περιπτώσεις όπως:
· μικρών μαθητών των σχολείων της Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
· εκπαιδευτικών και εργαζομένων που υπηρετούν στη Διεύθυνση καθώς και μελών των οικογενειών τους
· θυμάτων πολέμων, λοιμών, σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών εντός και εκτός Ελλάδος, εφόσον τα αποθέματα επαρκούν
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τα δικαιώματα των μελών από τον ανωτέρω Κανονισμό ίδρυσης και λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος που έχει ήδη σταλεί σε όλα τα σχολεία.
Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν σε όποιο από τα δύο σχολεία επιθυμούν, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή εργασίας τους:
· Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, από τις 08.30 έως τις 14.00, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 6, Κολυμβητήριο, Διευθύντρια κ. Ειρήνη Βιλανάκη, τηλ. 210 5813742)
· Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, από τις 09.00 έως τις 14.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων (Αγίων Αναργύρων 45, Διευθύντρια κ. Μαρία Ευαγγελίου, τηλ. 210 2611479)
Σας ενημερώνουμε ότι κατά το διήμερο της αιμοδοσίας, στους χώρους των σχολείων θα παρευρίσκονται επανδρωμένα κλιμάκια με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Θριάσιου Νοσοκομείου για την επίβλεψη και ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Όπως γνωρίζουμε, το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο ή να παραχθεί. Ως εκ τούτου, η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς καθώς βοηθάει στην σωτηρία της ανθρώπινης ζωής και αφορά όλους μας. Για τους παραπάνω λόγους και επειδή υπάρχει διαρκώς πραγματικά μεγάλη ανάγκη για προσφορά αίματος, η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας προτρέπει όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία. Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί μία τόσο πολύτιμη προσπάθεια και να παραμείνει ενεργή η Τράπεζα Αίματος, που έχει ήδη εξυπηρετήσει και συνεχίζει να εξυπηρετεί με την προσφορά αίματος τις/τους συναδέλφους σε πολυάριθμες περιπτώσεις που το είχαν ανάγκη.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας                                                                                                                Αδάμ Στάμος
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας
Βασιλική Λελεντζή

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button