ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Aκαθαρσίες σκύλων παραδίδονται με delivery στα σπίτια ανεύθυνων ιδιοκτητών (video)

Aκαθαρσίες σκύλων παραδίδονται με delivery στα σπίτια ανεύθυνων ιδιοκτητών (video) 1
Ακαθαρσίες σκύλων έτοιμες για… διανομή κατ’ οίκον διανομή.

Πολύ καλή ιδέα! Το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής κωμόπολης Μπρουνέτ, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Μαδρίτης, ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για να καταπολεμήσει το πρόβλημα των περιτωμμάτων σκύλων που δεν μαζεύουν οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, είκοσι εθελοντές έκαναν περιπολίες στους δρόμους της πόλης για να εντοπίσουν όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους. Στη συνέχεια, τους προσέγγιζαν για μια χαλαρή κουβέντα ώστε να μάθουν το όνομα και τη ράτσα του σκύλου τους.
Με αυτά τα δυο στοιχεία, ήταν εύκολο μετά να μάθουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη από τη βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται όλα τα κατοικίδια της πόλης. 
Οι εθελοντές έπειτα μάζευαν τις ακαθαρσίες του κάθε σκύλου και τις έβαζαν σε ένα κουτί με το λογότυπο του δήμου και την επισήμανση “χαμένη αντικείμενο”. Το κουτί το έστελναν με κούριερ στο σπίτι του ιδιοκτήτη.
Συνολικά απεστάλησαν 147 “ειδικά” δέματα μέσα σε μια εβδομάδα. Έκτοτε, η πόλη των δέκα χιλιάδων κατοίκων αναφέρει μείωση 70% στις ακαθαρσίες που αφήνονται στους δρόμους.
Η καμπάνια αναπτύχθηκε δωρεάν από τη διαφημιστική εταιρία McCann και κέρδισε το βραβείο “Sol de Plata” στο Ιβηρο-Αμερικανικό Διαφημιστικό Φεστιβάλ.
Πέρσι, σε μια παρόμοια καμπάνια, ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα που είχε τη μορφή ακαθαρσιών και την επιγραφή “μάζεψε με, μη με αφήνεις”, κυνηγούσε όσους ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονταν με τις διατάξεις του δήμου.
Τέλος, η πόλη Χερνάνι στη βόρεια Ισπανία πέρασε νόμο πριν δυο χρόνια που επιβάλλει στους ιδιοκτήτες να καταχωρούν το DNA του σκύλου τους ώστε να εντοπίζονται εύκολα οι παραβάτες.

Πηγή: www.skai.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button