ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέα εργολαβία 930.000 € στον Βρεφονηπιακό του Άνω Δάσους

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία αποπεράτωσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού της οδού Βεργίνας στο Άνω Δάσος, που ανήκει στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Τελευταία εργολαβία;

Με νέο έργο προϋπολογισμού 930.000 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) αντιμετωπίζονται εκκρεμότητες ενός κτηρίου που κατασκευάστηκε εδώ και μία 15ετία και όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε ημιτελές και αναξιοποίητο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι υπήρξε μία ακόμη εργολαβία ύψους 100.000 ευρώ για την ολοκλήρωση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (στα ευτράπελα της υπόθεσης σε αυτή τη φάση είναι το “φέσι” που φορέθηκε σε περιοίκους, από τους οποίους ζητήθηκε -μέσω του Δήμου Χαϊδαρίου- και έδωσαν ρεύμα και νερό για να διευκολυνθούν οι εργασίες, αλλά μετά διοίκηση ΔΥΠΑ και εργολάβος έκαναν ότι δεν γνώριζαν…!!!). Η αρχική δαπάνη κατασκευής του κτηρίου ήταν της τάξης των 2.000.000 ευρώ και η δυναμικότητα του Σταθμού 60 παιδιά.

εργολαβία
Στο σημείο αυτό έχει κοπεί η μάντρα του Σταθμού στην οδό Ακροπόλεως,
για να κατασκευαστεί η νέα είσοδος.

Βασικός στόχος της νέας εργολαβίας είναι να διαμορφώσει νέα είσοδο στον Σταθμό, από την οδό Ακροπόλεως. Με βάση τα αρχικά σχέδια, η είσοδος βρισκόταν στην οδό Βεργίνας, αλλά τρία μέτρα πάνω από το παρόν υψόμετρο του δρόμου! Αυτός ήταν και ο λόγος που το κτήριο εγκαταλείφθηκε αφού χτίστηκε, καθώς ο Δήμος Χαϊδαρίου αδυνατούσε να κατασκευάσει τον δρόμο. Διότι πολύ απλά απαιτούνταν ένα μεγάλο και δαπανηρό τεχνικό έργο στο χείλος ενός πρώην νταμαριού, πρόβλημα που δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε σωστά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (που προκήρυξε τον Σταθμό) και του Δήμου Χαϊδαρίου (που ήταν αρμόδιος για τον δρόμο).

Έτσι σε ένα ακατάλληλο τελικά οικόπεδο ανεγέρθηκε ένα ακριβό κτήριο με τεράστιες τσιμεντένιες μάντρες αντιστήριξης, το οποίο ακόμη παλεύουν να ζωντανέψουν με διαδοχικές χρηματοδοτικές ενέσεις. Στο μεταξύ ο Δήμος Χαϊδαρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε τη μηκοτομή της οδού Βεργίνας, η οποία παραμένει στο φυσικό της ύψος.

Ακόμη, με την παρούσα εργολαβία θα κατασκευαστεί αποχέτευση, σκάλες και αναβατόριο, θα γίνει διαμόρφωση αύλειων χώρων, βαψίματα κτλ.

Νέα εργολαβία 930.000 € στον Βρεφονηπιακό του Άνω Δάσους 4
Στη φωτογραφία βλέπετε την καθαίρεση της παλιάς εισόδου του Σταθμού,
η οποία βρισκόταν “δύο μπόγια” πάνω από το φυσικό έδαφος,
προς δόξαν διοικήσεων, μελετητών και λοιπών σοφών διαχειριστών του δημοσίου χρήματος.

Ενδεχομένως το σχολικό έτος 2024-’25 να είναι έτοιμος ο Σταθμός. Το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Πιθανολογούμε ότι θα αναπτυχθεί ένα κοινό σχήμα ΔΥΠΑ- Δήμου Χαϊδαρίου, με το προσωπικό να ανήκει στον δεύτερο και η πλειοψηφία των παιδιών να είναι από το Χαϊδάρι.

Μ.Χ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που εκκρεμεί επί 15 χρόνια: Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Δάσους – ΟΑΕΔ

Νέα εργολαβία 930.000 € στον Βρεφονηπιακό του Άνω Δάσους 6
Ο “κρεμαστός” Βρεφονηπιακός Σταθμός Άνω Δάσους. Δείτε τις πανύψηλες μάντρες αντιστήριξης, που παραβίασαν τις φυσικές κλίσεις και υποβάθμισαν περιβαλλοντικά την περιοχή.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button