ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα!

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Πάσχα στην Κέρκυρα

Τετραήμερη, 270 €

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4

Αναχώρηση στις 06:00 για Ρίο-Αντίρριο, στάση επί της Εθνικής Οδού, άφιξη στην Αμφιλοχία, γεύμα. Συνεχίζουμε για τη Βόνιτσα και κατόπιν για την Ηγουμενίτσα, απ’ όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για την Κέρκυρα. Άφιξη στο  καταπράσινο νησί των Φαιάκων, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα και το παραδοσιακό θορυβώδες έθιμο με το σπάσιμο των σταμνιών. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για γεύμα και ξεκούραση και το απόγευμα αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Κανόνι, με τα πανέμορφα ακρογιάλια και τη μαγευτική θέα προς το Ποντικονήσι. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το γραφικό νησάκι με το Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας και το Μοναστήρι του Παντοκράτορα, που σύμφωνα με το μύθο είναι το απολιθωμένο πλοίο των Φαιάκων. Επόμενη στάση στην Παλαιοκαστρίτσα, παραμονή στο κοσμοπολίτικο θέρετρο με τις δαντελωτές ακτές, τα μικρά ακρωτήρια και τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Ανάσταση σε εκκλησία της περιοχής και κατόπιν δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Μετά το πρωινό θα γιορτάσουμε τη Λαμπρή με το παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών και θα διασκεδάσουμε με την ορχήστρα και το χορευτικό συγκρότημα του ξενοδοχείου. Το απόγευμα αναχωρούμε για το Γαστούρι, όπου βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Σίσυς, το περιβόητο Αχίλλειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι της Κέρκυρας, απ’ όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για την Ηγουμενίτσα και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Πάργα. Παραμονή στην γραφική πόλη με το νησιωτικό χρώμα και τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές. Συνεχίζουμε για την Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε γεύμα, και κατόπιν για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Ακράτα.

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο, Ημιδιατροφή καθημερινά, Εισιτήρια φέριμποτ

Πάσχα στη Ζάκυνθο

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! 1

Τετραήμερη, 240 €

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4

Αναχώρηση στις 07:00, στάση στον Ισθμό, και συνεχίζουμε για την Κυλλήνη, απ’ όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για τη Ζάκυνθο. Στην πόλη της Ζακύνθου θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία του Εσταυρωμένου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Tο βράδυ θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Μαχαιράδο για την περιφορά του Επιταφίου και κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ζακύνθου, που σύμφωνα με το έθιμο πραγματοποιείται στις 02:00 τα ξημερώματα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μπόχαλη και το Λόφο του Στράνη. Από αυτό το σημείο η θέα στην πόλη είναι μαγευτική, ενώ  εδώ, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου, εμπνεύστηκε  ο Διονύσιος Σολωμός τον «Ύμνο στην Ελευθερία». Εδώ θα δούμε και το  εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής με τις βυζαντινές εικόνες και το παλιό ενετικό κάστρο. Στη βορειοδυτική Ζάκυνθο υπάρχουν δύο από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία του νησιού.  Μέσα σε ένα υπέροχο πευκόδασος βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας, όπου ασκήτεψε ο προστάτης του νησιού Άγιος Διονύσιος, ενώ λίγα χιλιόμετρα έξω από τις Βολίμες δεσπόζει η Μονή του Αγ. Γεωργίου των Κρημνών. Η μονή ιδρύθηκε το 1535 και έχει μοναδική θέα στον εντυπωσιακό όρμο του Ναυαγίου με τις απόκρημνες ακτές, την αμμουδερή παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας περνώντας από τον Άγιο Λέοντα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική,  και το  Μαχαιράδο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας, με τις έντονες δυτικές επιρροές στο καμπαναριό και στις τοιχογραφίες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα γιορτάσουμε την Ανάσταση στην πόλη της Ζακύνθου και κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για εορταστικό δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Μετά το πρωινό θα γιορτάσουμε τη Λαμπρή με το παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών, πλούσιο μπουφέ, ούζο, μεζεδάκια και μουσική από την ορχήστρα του ξενοδοχείου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Κερίου και στη συνέχεια την πόλη της Ζακύνθου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4

Μετά το πρωινό επίσκεψη στον προστάτη του νησιού Άγιο Διονύσιο και παραμονή στην πόλη της Ζακύνθου για γεύμα. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο φέριμποτ και θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα μέσω Κυλλήνης, Πάτρας, και με σύντομη στάση στον Ισθμό.

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο (μονόκλινο:15 ευρώ επιπλέον ανά διανυκτέρευση), 3 πρωινά σε μπουφέ, Δείπνο Μεγάλης Παρασκευής, Αναστάσιμο δείπνο, Πασχαλινό γεύμα.

Πάσχα στα Μετέωρα

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! 3

Διήμερη, 100 €

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4

Αναχώρηση στις 08:00 για Λαμία, στάση στο ύψος της Εθνικής Οδού, και από εκεί συνεχίζουμε για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.000μ., η λίμνη αποτελεί πραγματικό στολίδι της περιοχής. Ο γύρος της λίμνης είναι μια εμπειρία μοναδική: πρώτη στάση στην Πλαζ Λαμπερού, όπου θα παραμείνουμε για  μεσημεριανό,  συνεχίζουμε για το Φράγμα και κατόπιν για το καταπράσινο Νεοχώρι, με την υπέροχη θέα στη λίμνη, όπου θα κάνουμε στάση. Επόμενος σταθμός η Καλαμπάκα, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Ανάστασης σε εκκλησία της πόλης και κατόπιν θα έχουμε δείπνο σε ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το εντυπωσιακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα και την Πύλη, που ενώνει τα ορεινά χωριά του Νομού Τρικάλων και την πεδιάδα της Θεσσαλίας. Επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (12ος αι.) και στο μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα (1514). Συνεχίζουμε για το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι, όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα, και από εκεί για την Ελάτη, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, Διαμονή σε δίκλινα σε ξενοδοχείο (μονόκλινο: 15 ευρώ επιπλέον), Αναστάσιμο δείπνο, Πρωινό

Πάσχα Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! 5

Τριήμερη, 160 €

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4

Αναχώρηση στις 07:00, στάση στο ύψος της Λαμίας και κατόπιν στον Πλαταμώνα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Συνεχίζουμε για τις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου και την Παναγία τη Σουμελά. Σημείο αναφοράς του ποντιακού Ελληνισμού, το σημερινό μοναστήρι χτίστηκε το 1951 για να στεγάσει τη θαυματουργή εικόνα και τα κειμήλια της ομώνυμης μονής που ιδρύθηκε στην Τραπεζούντα στο Όρος Μελά τον 4ο αιώνα και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1922. Συνεχίζουμε για τους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν και το πανέμορφο Λουτράκι Αριδαίας, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται  δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί την πηγή των φημισμένων ιαματικών Λουτρών Πόζαρ. Με σταθερή θερμοκρασία 37°C, τα νερά των Λουτρών αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το βράδυ θα γιορτάσουμε την Ανάσταση σε εκκλησία της περιοχής και κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για εορταστικό δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία μας στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα και να γιορτάσουμε τη Λαμπρή με πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον γραφικό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, με την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, όπου θα παραμείνουμε για καφέ και περίπατο. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την «πόλη των νερών», την Έδεσσα,  και το Πάρκο των Καταρρακτών. Οι καταρράκτες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στην άκρη ενός βράχου, και είναι οι μεγαλύτεροι στα Βαλκάνια. «Στο φρύδι της πόλης», όπως έγραψε ο Μενέλαος Λουντέμης, το θέαμα είναι μοναδικό, καθώς το νερό πέφτει ορμητικά από μεγάλο ύψος ανάμεσα σε βράχους με πυκνή βλάστηση. Επόμενος σταθμός η Νάουσα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και διασχίζεται από τον ποταμό Αραπίτσα. Το καταπράσινο Δημοτικό Πάρκο και το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο είναι ορισμένα μόνο από τα αξιοθέατα. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Άλσος του Αγίου Νικολάου, έναν επίγειο παράδεισο με τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας (προαιρετικό). Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο (μονόκλινο: 15 ευρώ επιπλέον ανά διανυκτέρευση), Αναστάσιμο δείπνο, Πασχαλινό γεύμα, Πρωινά

Πάσχα Τρίπολη – Καλαμάτα

Διήμερη, 80 €

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! 7

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Αναχώρηση στις 09:00 για την Τρίπολη με ενδιάμεση στάση στην Αλέα. Άφιξη στην πόλη και περίπατος στο ιστορικό κέντρο, με τις ολοζώντανες πλατείες και τα νεοκλασικά μέγαρα. Η πλατεία του Αγίου Βασιλείου, με τον επιβλητικό ναό, και η πλατεία Άρεως, με τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι οι πρώτες στάσεις κάθε επισκέπτη. Εδώ την ημέρα του Πάσχα το ψήσιμο του οβελία παίρνει άλλες διαστάσεις: εκατοντάδες αρνιά σουβλίζονται στις ψησταριές του Δήμου και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στην πλατεία για να δοκιμάσει τα μεζεδάκια και το κρασί και να διασκεδάσει με τους μοραΐτικους χορούς. Επόμενος σταθμός η Καλαμάτα, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το γύρο της Μεσσηνιακής Μάνης. Περνάμε από τη μαγευτική Καρδαμύλη, συνεχίζουμε για τη Στούπα και φθάνουμε στα Σπήλαια Διρού με τους κατάλευκους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες μοναδικής φυσικής ομορφιάς (επίσκεψη προαιρετική). Επόμενη στάση στην «αετοφωλιά των Μαυρομιχαλαίων», τη γραφική Αρεόπολη, όπου θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και στην όμορφη πλατεία και θα επισκεφθούμε τον ιστορικό Ναό των Ταξιαρχών. Το μεσημέρι θα πάμε στο Γύθειο, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα στα παραλιακά ταβερνάκια της πόλης. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με στάση καθοδόν.

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, Διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια, Πρωινό

Πάσχα στην Τρίπολη

Μονοήμερη, 20 €

6 προτάσεις του MG Travel για αξέχαστο ελληνικό Πάσχα! 9

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/4

Αναχώρηση στις 09:00 για την Τρίπολη με ενδιάμεση στάση στην Αλέα. Άφιξη στην πόλη και περίπατος στο ιστορικό κέντρο, με τις ολοζώντανες πλατείες και τα νεοκλασικά μέγαρα. Η Πλατεία του Αγίου Βασιλείου, με τον επιβλητικό ναό, και η Πλατεία Άρεως, με τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι οι πρώτες στάσεις κάθε επισκέπτη. Εδώ, την ημέρα του Πάσχα το ψήσιμο του οβελία παίρνει άλλες διαστάσεις: εκατοντάδες αρνιά σουβλίζονται στις ψησταριές του Δήμου και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στην πλατεία για να δοκιμάσει τα μεζεδάκια και το κρασί και να διασκεδάσει με τους μοραΐτικους χορούς. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Βυτίνα για καφέ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button