ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θέλω ούτε μια μέρα ανοχή!

Κλείνοντας την προεκλογική περίοδο, ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος μίλησε το έντυπο Χαϊδάρι Σήμερα. Δήλωσε ότι η δημοτική αρχή βλέπει μόνο εχθρούς και ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν, παρά μόνο τον κομματικό της φορέα. Ως προς το θέμα των συνεργασιών, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ζητημάτων, που αφορούν κυρίως την καθημερινότητα του πολίτη, στα οποία μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασιών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ                                                                        ……………………………………………….                                                                                        από το έντυπο “Χαϊδάρι Σήμερα”

Στηρίξατε ανοιχτά τον Μ. Σελέκο για τη δεύτερη Κυριακή, το 2014. Υπήρξαν στιγμές που το μετανιώσατε;

Η επιλογή για τη στήριξη του Μ. Σελέκου, ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Το Χαϊδάρι έπρεπε να απαλλαγεί από τη κακοδιοίκηση Μαραβέλια και η επιλογή Σελέκου ήταν μονόδρομος. Βέβαια δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η έλλειψη στρατηγικής του κομματικού φορέα του θα τον οδηγούσε σε αποφάσεις ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα του δήμου και σε μια πενταετία στασιμότητας.

Καλός δήμαρχος είναι αυτός που δεν σκέφτεται τη δεύτερη τετραετία, που δε λέει σε όλους πόσο δίκιο έχουν, που δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με τους δημοτικούς υπαλλήλους, που δεν ξεχνάει τις αρχές του προγράμματός του, που ασχολείται επίμονα με τα προβλήματα της καθημερινότητας

Πόσο δίκιο δίνετε στο επιχείρημα του δημάρχου ότι είχε να αντιπαλέψει αντιλαϊκές πολιτικές;

Η Δημοτική Αρχή βλέπει μόνο «εχθρούς». Γνωστή φρασεολογία. Αν κοιτάξουμε τους όμορους Δήμους (Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα) θα διαπιστώσουμε ότι μια χαρά απορροφούν τα σημαντικά κονδύλια των «αντιλαϊκών» πολιτικών και των «κακών» ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και από την «κακιά» Περιφερειάρχη.

Διατηρείτε την αρχική σας αισιοδοξία ότι η απλή αναλογική ήρθε για να δώσει λύσεις στην αυτοδιοίκηση;

Επιτέλους μπορεί να δημιουργηθεί μια διαφορετική πραγματικότητα. Από την ψήφο των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως συνδυασμού που θα έχουν εκλεγεί, θα παίρνονται ή δεν θα παίρνονται οι σωστές αποφάσεις για την πόλη. Ορισμένοι βέβαια αυτοαποκλείονται, αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν παρά μόνο με τον κομματικό τους φορέα!

Υποθετική ερώτηση: Αν νικήσει η Λαϊκή Συσπείρωση, θα δώσετε στήριξη για να προχωρήσουν τα δημοτικά θέματα; Και αντίστροφα: Αν νικήσετε εσείς, θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση στήριξης πολιτικών σας από τον Μ. Σελέκο;

Εδώ χαμογελάμε! Ο σκληρός πυρήνας της παράταξης Σελέκου θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ο κόσμος θα μας στηρίξει την επομένη της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου! Γι’ αυτό λέμε ότι η ασφαλής λύση είναι ψήφος στους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ και στον Α΄ και στον Β΄ γύρο των εκλογών.

Αντίστοιχα, με τις άλλες παρατάξεις τι περιθώρια συνεργασιών υπάρχουν;

Η δική μας τακτική είναι ξεκάθαρη. Υπηρετούμε τις προγραμματικές συμφωνίες. Είναι γνωστό ότι δεν έκανα μικροπολιτική και δεν διστάζω να συγκρουστώ με συμφέροντα, όταν είναι για το καλό όλων. Γενικότερα θεωρώ ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ζητημάτων, που αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα του πολίτη, στα οποία μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασιών.

Ένας Δήμος έχει τη δύναμη να “γυρίσει τον τροχό”; Μήπως είναι διακοσμητικές οι δημοτικές εκλογές;

Κάθε άλλο, διαπιστώνουμε ότι δημοτικές αρχές μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να δώσουν όραμα για την πόλη. Μην πάτε μακριά. Δείτε το Δήμο Ελευσίνας. Η «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» ήταν ένα οραματικό σχέδιο της δημοτικής αρχής που το σχεδίασε και το υλοποιεί, ανεξάρτητα ποιος ασκεί την κεντρική διοίκηση. Δείτε στο Αιγάλεω τα κέρδη από την ανακύκλωση. Έτσι κι εμείς, πιστεύουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το οραματικό μας σχέδιο, όπως το περιγράφουμε στο πρόγραμμά μας.

Ποιος είναι, λέτε, ο καλός δήμαρχος;

Αυτός που δεν σκέφτεται τη δεύτερη τετραετία, που δε λέει σε όλους πόσο δίκιο έχουν, που δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με τους δημοτικούς υπαλλήλους, που δεν ξεχνάει τις αρχές του προγράμματός του, που ασχολείται επίμονα με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που κοντράρεται για να επιβάλλει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα. Αυτός δηλαδή που θα αγωνιστεί:

Για να βρει λύση για την έλλειψη Μετρό στο δήμο μας. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Δεν έκαναν τίποτε τότε που μπορούσαν, για να μην καταργηθεί ο σχεδιασμός της γραμμής 7, Άλιμος- Χαϊδάρι.

Για να βελτιώσει την (ανύπαρκτη πρακτικά) ανακύκλωση στο δήμο μας.

Για την απόδοση στο δήμο του Στρατοπέδου και της έκτασης των 220 στρεμμάτων του Σκαραμαγκά.

Για την βελτίωση του κυκλοφοριακού στο Κέντρο και στο Δάσος και την οριοθέτηση με ασφάλεια των πεζοδρόμων και των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για την αξιοποίηση του Ποικίλου Όρους.

Για να αναδείξει το Χαϊδάρι την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

Για να διεκδικήσει τον εκσυγχρονισμό του δήμου, όπου ο πολίτης θα εξυπηρετείται με αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του.

Επίσης καλός δήμαρχος είναι αυτός που περιβάλλεται από καλή ομάδα. Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας θα το διακρίνετε εύκολα. Αποτελείται τόσο από επιστήμονες με εμπειρία στο αντικείμενό τους και στα δημοτικά «πράγματα», όσο κι από ανθρώπους της «διπλανής πόρτας», που πρέπει να σε επαναφέρουν στην «τάξη» όταν η ομάδα «ξεφεύγει».

Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η έλλειψη στρατηγικής του κομματικού φορέα του θα οδηγούσε τον Μ. Σελέκο σε αποφάσεις ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα του δήμου και σε μια πενταετία στασιμότητας.

Τι θα ζητούσατε ως δήμαρχος από τους πολίτες, σαν βασική βοήθεια στο έργο σας;

Πρέπει ο δημότης να πεισθεί ότι κάτι αλλάζει στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου. Αν το δει με τα μάτια του στην αποκομιδή και διαλογή των απορριμμάτων, στον τρόπο διαχείρισης των πεζοδρόμων, τότε η Δημοτική Αρχή θα λειτουργήσει ως πρότυπο στην «εκπαίδευση» του δημότη και θα απαιτήσει τη βοήθεια από τον πολίτη. Δε θέλω ούτε μια μέρα ανοχής!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button