ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“33 ώρες για το περιβάλλον”: Βιωματικά εργαστήρια σε 12 σχολεία στο Χαϊδάρι, από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Οι «33 ώρες για το περιβάλλον» είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 33 ωριαία βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε 12 σχολεία του Δήμου. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη».

Συμμετέχουν: περιβαλλοντικοί φορείς, ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, η οργάνωση The Bee Camp και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει με τον Δήμο για να γίνει το Χαϊδάρι μια πραγματικά Πράσινη Πόλη.

Την Τετάρτη 24/11 πραγματοποιήθηκαν τα 6 πρώτα εργαστήρια, με θέμα «Οι μέλισσες του κόσμου» στο 2ο και στο 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

“Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» κ. Στέφανο Νόλλα για τη συνεργασία του στην υλοποίηση του προγράμματος. Η περιβαλλοντική επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς παίζει αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας προσανατολισμένης στην αρμονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση και στην προστασία του περιβάλλοντος από τις αρνητικές συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η ευαισθητοποίηση αυτή των νέων επιδιώκουμε να γίνει και πράξη, με τη συμμετοχή τους στις δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος μας. Στην προσπάθεια για έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο κόσμο, το Χαϊδάρι πρωτοπορεί!”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button