ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα και τα νοσοκομεία δύσκολα δέχονται τον άστεγο…

Νεοάστεγος, 45 ετών, με κινητικά προβλήματα, όσοι τον γνωρίζουν τον φωνάζουν Μανώλη. Κοιμάται στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη, στη συμβολή της με την οδό Κερασούντος απέναντι από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλευρό του στέκεται μια χαϊδαριώτικη συλλογικότητα κοινωνικής δράσης. 

Για παρίες σαν αυτόν δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα, οπότε, όταν τραυματίστηκε πριν από ένα εικοσαήμερο με το ποδήλατό του, αυτή που βρέθηκε να του προσφέρει ένα “Π” ήταν μια Χαϊδαριώτισσα. Στην κατάστασή του, την καθημερινή του σίτιση φροντίζουν τα μέλη της κοινωνικής κίνησης “Αρχή Διαλόγου”. Επίσης, αν και ο ίδιος δεν επαιτεί, κάποιοι πολίτες του δίνουν ένα μικρό βοήθημα από το υστέρημά τους.

Το βράδυ της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου ο Μανώλης βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση. Εξομολογήθηκε στους ανθρώπους που πήγαν να τον δουν πως δεν αντέχει άλλο τον πόνο από το χτύπημα και το κρύο. Το επόμενο πρωί η “Αρχή Διαλόγου” απευθύνθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και, όπως μας είπαν, οι υπάλληλοι απάντησαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καλέσουν το 166.

«Τα νοσοκομεία κάνουν δύσκολα εισαγωγές σε αστέγους»

Το τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και το ασθενοφόρο έφτασε περίπου στις 2:30 μμ. και ο Μανώλης διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα δεν τον πλησίασε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όμως του υποσχέθηκαν πως θα επικοινωνήσουν με την αντίστοιχη υπηρεσία του Θριάσιου.

Ακόμα και τα νοσοκομεία δύσκολα δέχονται τον άστεγο... 3

Την ώρα της μεταφοράς του ασθενή στο νοσοκομείο, τραυματιομεταφορείς του ΕΚΑΒ είπαν στους ακτιβιστές της “Αρχής Διαλόγου” πως τα νοσοκομεία δύσκολα κάνουν εισαγωγές σε αστέγους. Για να μην εκμεταλλεύονται την κατάσταση παρατείνοντας την διαμονή τους εκεί -αν καταλάβαμε καλά.

«Περιμένουμε τη στάση του Δήμου Χαϊδαρίου για τη συγκεκριμένη περίπτωση και να μας ενημερώσει για την τύχη του Μανώλη. Να δούμε θεσμικά πού θα καταλήξει η περίπτωσή του», δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο Φώτης Δημήτρουλας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: “Ας κάνουν μια βόλτα στον πεζόδρομο…”

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button