ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαινιάστηκε το μεγάλο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω 

Το νέο μεγάλο κέντρο διαλογής της ACS στην Πέτρου Ράλλη, το οποίο αναμένεται να βελτιστοποιήσει τις παραδόσεις και να αυξήσει το capacity της ACS, εγκαινιάστηκε στις 19 Οκτωβρίου.

Με την επένδυση αυτή, η οποία ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ, η ACS υπερτριπλασίασε την τρέχουσα δυναμικότητα διαλογής δεμάτων σε 50.000 αποστολές/ώρα, κάτι το οποίο της επιτρέψει να διαχειρίζεται σημαντικά μεγαλύτερους όγκους αποστολών, σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το παρελθόν, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο κατά 30% – 35%.

Το νέο κέντρο διαλογής της ACS φιλοξενείται σε κτηριακές εγκαταστάσεις 36.000 τ.μ., διαθέτοντας 90 σημεία φορτοεκφόρτωσης φορτηγών.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του προέδρου του ομίλου Quest, Θεόδωρου Φέσσα και των υπουργών Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Η εταιρία ταχυμεταφορών έχει ήδη μερίδιο 35% στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών (25% στις διεθνείς μεταφορές), εκτιμώντας ότι συνολικά η αγορά φτάνει σήμερα τα 500 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με την διοίκηση, οι επενδύσεις logistics θα συνεχιστούν την επόμενη πενταετία, ξεπερνώντας και αυτές το ύψος των 50 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο τον τομέα του last mile και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών της εταιρείας .

Ειδικότερα, οι νέες επενδύσεις θα αφορούν στο δίκτυο των smart lockers, στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και στη δημιουργία ηλεκτρικού στόλου -από αυτοκίνητα και μηχανάκια- για τη διανομή.

Επίσης στα πλάνα της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η αύξηση του στόλου με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και μηχανές κατά 200 και ενίσχυση του «last mile».

Για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου έχει τοποθετηθεί στην οροφή του φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 1 MW που αναμένεται να παράγει τις ενεργειακές ανάγκες του κέντρου σε διψήφιο ποσοστό ενώ τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας.

κέντρο διαλογής της ACS
Εγκαινιάστηκε το μεγάλο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω  2
Το μεγάλο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button