ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

3 μονοήμερες εκδρομές στην Τήνο τον Σεπτέμβριο

Τρεις μονοήμερες εκδρομές στην Τήνο προγραμματίζει για τον Σεπτέμβριο το MG travel.
Απολαύστε μαζί με το άριστο ταξιδιωτικό γραφείο το ταξίδι στο μαγικό, αυτή την εποχή, Αιγαίο. Περιηγηθείτε για την ημέρα στο πανέμορφο νησί της Τήνου ή και συνδυάστε την προσκυνηματική επίσκεψη με το group του MG travel.

Εκτός από τη Μεγαλόχαρη και τις 750 περίπου εκκλησιές, η Τήνος είναι εξίσου γνωστή για τη μαγευτική ενδοχώρα. Η αυθεντική ομορφιά του νησιού κρύβεται στα 45 περίπου χωριά, μεταξύ των οποίων ο Πύργος κι ο Βώλαξ, που φημίζονται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το αναλλοίωτο φυσικό τοπίο, διατηρώντας στο ακέραιο το μεγαλείο του κυκλαδίτικου νησιού.

Διαβάστε παρακάτω και όλο το πρόγραμμα εκδρομών του Σεπτεμβρίου

ΤΗΝΟΣ ημερήσιες Σεπτέμβριος 2023

02/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ
16/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ
30/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης.
Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ

Όλο το πρόγραμμα προτεινόμενων εκδρομών Σεπτεμβρίου 2023

02/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης.
Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ

03/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΛΟΥΚΟΥΣ ‒ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΡΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για τη Μονή Λουκούς, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Το ιστορικό μοναστήρι της Αρκαδίας χτίστηκε τον 12ο αιώνα σε τοποθεσία με πανοραμική θέα και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η ονομασία του προέρχεται πιθανότατα από τη λατινική λέξη lucus, που σημαίνει ιερό άλσος, και ενδεχομένως οφείλεται στους ρωμαιοκαθολικούς μοναχούς που εγκαταστάθηκαν εδώ την περίοδο της Ενετοκρατίας (1687-1715). Αφού θαυμάσουμε το ξυλόγλυπτο τέμπλο, την εικόνα της Μεταμόρφωσης του 17ου αιώνα, αλλά και τα πολυάριθμα γλυπτά και κειμήλια που βρίσκονται διάσπαρτα στη μονή, θα συνεχίσουμε για την παραλία του Άστρους, όπου θα χαλαρώσουμε στη θάλασσα με φαγητό και καφέ. Το απόγευμα, επιστροφή στην Αθήνα με στάση
στο Κεφαλάρι του Άργους για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

03/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ – ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 11:00 για το Πόρτο Γερμενό, που φημίζεται για τις παραλίες με τα γαλάζια νερά. Παραμονή για φαγητό και μπάνιο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Βίλια, όπου θα παραμείνουμε για καφέ, και νωρίς το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

07/09/2023 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ – ΜΑΝΔΡΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΣΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 16:30 για τη Μάνδρα, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στη Μονή της Παναγίας της Γοργοεπήκοου. Η μονή βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς με θέα στη θάλασσα της Ελευσίνας και γιορτάζει τις 8 Σεπτεμβρίου. Μετά το τέλος του εσπερινού, επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

08/09/2023 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΣΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 16:00 για την Παναγία τη Γιάτρισσα στο Λουτράκι, που σήμερα γιορτάζει. Κατόπιν συνεχίζουμε για τη γνωστή παραλία του Λουτρακίου, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο, φαγητό και κεφέ. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

09-10/09/2023 ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ
09/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση στη Λαμία (επί της Εθνικής Οδού) για καφέ. Συνεχίζουμε για τη Σουρωτή και το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου έχει ενταφιαστεί ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, επίσκεψη. Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
10/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα εμβληματικά της μνημεία, στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, στον Λευκό Πύργο και στη Διεθνή Έκθεση. Συνεχίζουμε για την ξακουστή Βεργίνα, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων και θα θαυμάσουμε τα σπουδαία ευρήματα των ανασκαφών, μεταξύ των οποίων είναι η περίφημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου Β΄ και το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας (ο ήλιος θυρεός των Μακεδόνων βασιλέων). Το μεσημεράκι αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 100 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

10/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:00 για τη Ναύπακτο με ενδιάμεση στάση στο ύψος του Κιάτου για καφέ. Συνεχίζουμε για την ιστορική Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας, που βρίσκεται στις παρυφές των Βαρδουσίων σε καταπράσινο τοπίο με δρύες και αγριοκαστανιές. Η μονή χτίστηκε το 1077, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα, και είναι από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ρούμελης. Από τη μονή η θέα προς την Ορεινή Ναυπακτία, τη Δωρίδα, την Γκιώνα και τον Μόρνο είναι καταπληκτική. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στη γραφική παραθαλάσσια Ναύπακτο, με την πλούσια ιστορία και το ενετικό λιμάνι, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα με θέα τις ντάπιες. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.
Τιμή συμμετοχής: 27 ευρώ

10/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για την Αρκίτσα, απ’ όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για Αιδηψό και θα συνεχίσουμε για την όμορφη παραλία του Αγίου Γεωργίου. Παραμονή στην παραλία για μπάνιο και γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να περάσουν με καραβάκι στα γειτονικά Λιχαδονήσια, τα ηφαιστειογενή νησάκια που είναι γνωστά για τα τιρκουάζ νερά και το εξωτικό τοπίο. Επιστροφή το απόγευμα από την Αιδηψό στην Αρκίτσα. και από εκεί στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 26 ευρώ (περιλαμβάνεται μεταφορά με το πούλμαν και εισιτήριο φέριμποτ)

13/09/2023 TETAΡΤΗ ΣΠΑΤΑ – ΛΟΥΤΣΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 16:00 για τον Χριστό στα Σπάτα, που γιορτάζει τρεις φορές το χρόνο: την ημέρα του Πάσχα, τη Δευτέρα της Διακαινησίμου και την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Μετά τον εσπερινό, συνεχίζουμε για καφέ ή ουζάκι στη Λούτσα, και το βραδάκι επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

16/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης.
Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ

16-17/09/2023 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ
16/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Μονεμβασιά με στάση στο Αρτεμίσιο (επί της Εθνικής Οδού). Η πασίγνωστη βυζαντινή καστροπολιτεία είναι χτισμένη πάνω σε βράχο και ενώνεται με τη στεριά μέσω στενής γέφυρας. Αυτή ήταν η μόνη είσοδος, η «μόνη έμβαση» όπως έλεγαν, στη Mονεμβασιά, και σε αυτό οφείλει την ονομασία της. Περιήγηση στην παλιά πόλη όπου η ατμόσφαιρα είναι μαγική: τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά, οι εκκλησιές και η ασύγκριτη θέα στο πέλαγος συνθέτουν εικόνας μοναδικής ομορφιάς. Στην παραλία της περιοχής θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα και το απόγευμα αναχωρούμε για τη Νεάπολη, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
17/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά τα πρωινό, αναχωρούμε για τη σαγηνευτική Ελαφόνησο, το σμαραγδένιο νησί της Πελοποννήσου. Παραμονή στη διάσημη παραλία του Σίμου με τα πεντακάθαρα νερά, τους αμμόλοφους και τα πανέμορφα κρίνα της θάλασσας. Αφού απολαύσουμε την πανδαισία των χρωμάτων και των τοπικών εδεσμάτων, θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο Γύθειο και στο Σπαθοβούνι.
Τιμή συμμετοχής: 85 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

17/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΙΓΙΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για Πειραιά, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Αίγινα. Πρώτη στάση στο Ναό του Αγίου Νεκτάριου και κατόπιν στον αρχαιολογικό χώρο της Αθηνάς Αφαίας. Συνεχίζουμε για την Αγία Μαρίνα, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη της Αίγινας, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις της Γιορτής του Φιστικιού, μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με το πούλμαν στο γραφείο μας.
Τιμή συμμετοχής: 35 ευρώ

17/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:30 για την Αρχαία Κόρινθο με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η αρχαία πόλη της Κορίνθου κατοικήθηκε από τη Νεολιθική εποχή (6.500-3.000 π.Χ.) ενώ ήταν ήδη γνωστή από τους Μυκηναϊκούς χρόνους (1.600-1.100 π.Χ.) για την εύφορη γη και την πληθώρα των αγροτικών προϊόντων. Η πόλη έφθασε στο απόγειο της ακμής της μεταξύ 7ου και 6ου αιώνα π.Χ., ενώ η πλούσια ιστορία της αποτυπώνεται στον αρχαιολογικό χώρο που εκτείνεται γύρω από τον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα. Η αγορά, το ωδείο, ναοί, κρήνες και στοές είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα των ανασκαφών που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε για την οχυρωμένη ακρόπολη, το επιβλητικό φρούριο της Ακροκορίνθου που βρίσκεται σε υψόμετρο 575 μέτρων και θεωρείται το σημαντικότερο κάστρο του Μοριά. Αντικρίζοντας τη θέα από την Κόρινθο ως την Αργολίδα και από τα Γεράνεια μέχρι την Αχαΐα και απέναντι τη Στερεά Ελλάδα, αντιλαμβάνεται κανείς την ονομασία «οφθαλμός της Πελοποννήσου», που αποδίδεται στην Ακροκόρινθο.
Επόμενος σταθμός, η παραλία του Ξυλόκαστρου, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο, φαγητό ή καφέ. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

23-24/09/2023 ΠΑΡΓΑ – ΣΥΒΟΤΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ
23/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για το Μενίδι Αμφιλοχίας, με ενδιάμεσες στάσεις. Ξεκινάμε από την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, διασχίζουμε την εντυπωσιακή καλωδιωτή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, περνάμε στην Ιόνια Οδό και φθάνουμε στο παραθαλάσσιο Μενίδι, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Κατόπιν συνεχίζουμε μέσω Άρτας για την Αμμουδιά, το γραφικό χωριουδάκι στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Επόμενος σταθμός, η πανέμορφη Πάργα, που φημίζεται για τις έντονες εναλλαγές χρωμάτων, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και το υπέροχο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
24/09/2023 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Σύβοτα, το πασίγνωστο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ηπείρου: εξωτικές παραλίες, θεσπέσιες αμμουδιές, καταπράσινοι λόφοι και κατάφυτα νησάκια –Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος, Μουρτεμένο– συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που δικαίως έχει κερδίσειτον τίτλο της ελληνικής Καραϊβικής. Παραμονή για καφέ ή μπάνιο. Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρούμε για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό στο Μενίδι ή στην Αμφιλοχία και στη συνέχεια για καφέ (καθοδόν).
Τιμή συμμετοχής: 95 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

24/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ KΥΘΝΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για Λαύριο, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για την όμορφη Κύθνο, την «ήσυχη» των Κυκλάδων. Πρώτος σταθμός, η Παναγία Κανάλα, προστάτιδα του νησιού, σκαρφαλωμένη πάνω σε βράχο σε μια από τις ωραιότερες ακρογιαλιές της Κύθνου. Η θέα από το σημείο είναι συγκλονιστική και ενδείκνυται για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τη Δρυοπίδα, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού σε απάνεμο σημείο μεταξύ δύο λόφων. Ανάμεσα στα αξιοθέατα, είναι το σπήλαιο Καταφύκι, που θεωρείται το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μνημείο των Πεσόντων αλλά και οι κεραμοσκεπές που ξαφνιάζουν παρεκκλίνοντας από την τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Στα Λουτρά, το δημοφιλέστατο θέρετρο της Κύθνου, θα παραμείνουμε για μπάνιο και θα δοκιμάσουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στις υπέροχες ταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο λιμάνι του Μέριχα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο για Λαύριο και κατόπιν στο πούλμαν για Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, εισιτήρια πλοίου.

24/09/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 09:00 για την Τρίπολη με ενδιάμεση στάση στην Αλέα. Άφιξη στην πόλη και περίπατος στο ιστορικό κέντρο, με τις ολοζώντανες πλατείες και τα νεοκλασικά μέγαρα. Η Πλατεία του Αγίου Βασιλείου, με τον επιβλητικό ναό, και η Πλατεία Άρεως με τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι οι πρώτες στάσεις κάθε επισκέπτη και κέντρα κοινωνικών συναθροίσεων. Εδώ γιορτάζεται κάθε χρόνο και η επέτειος της Απελευθέρωσης της Τρίπολης (23/09/1821), με πολλές πανηγυρικές εκδηλώσεις, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε. Επόμενος σταθμός η υπέροχη, γραφική Βυτίνα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα.
Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση καθοδόν για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

30/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ

30/09-01/10/2023 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ & ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
2 ΗΜΕΡΕΣ
30/09/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00, πρώτη στάση στο Αρτεμίσιο για καφέ, και κατόπιν στην Καλαμάτα για περίπατο στην πόλη και μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από τη Μεσσηνιακή Μάνη, περνάμε από την ξακουστή Καρδαμύλη και τη Στούπα, και φθάνουμε στην Αρεόπολη. Η ιστορική πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός. Η ονομασία της οφείλεται πιθανότατα στο θεό του πολέμου Άρη ή, σύμφωνα με άλλες πηγές, στους δυνατούς αέρηδες που πλήττουν την περιοχή. Η πλούσια ιστορία της είναι χαραγμένη στα μνημεία, στα καλντερίμια και στα πυργόσπιτα οπλαρχηγών και σπουδαίων Μανιατών, όπως ο πύργος της οικογένειας Μαυρομιχάλη κ.ά. Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
01/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον Όρμο και τα Σπήλαια Διρού, όπου το μεγαλείο της φύσης αποτυπώνεται στα μοναδικής ομορφιάς πετρώματα, στους σταλαγμίτες, τους σταλακτίτες και τους υπέροχους κρυστάλλους (προαιρετική επίσκεψη). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας με κατεύθυνση προς το Ακρωτήριο Ταίναρο, φθάνουμε στη Βάθεια, έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους οικισμούς της Λακωνικής Μάνης. Σκαρφαλωμένη πάνω σε λόφο, με θέα στη Μεσόγειο και σε απόκρημνους βράχους, η Βάθεια φημίζεται για τους πέτρινους πύργους της που χτίστηκαν μεταξύ 18ου και 19ου αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, συνεχίζουμε για τον γραφικό Γερολιμένα, όπου θα σταματήσουμε για καφέ ή ουζάκι. Επόμενος σταθμός, το Γύθειο, χτισμένο
αμφιθεατρικά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, με τα χαρακτηριστικά νεοκλασικά και τον νησιώτικο αέρα, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

Ελάτε να γίνουμε μια παρέα!

Διοργάνωση MG Travel
lΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ: 210 5324850, 210 5324384
Fax: 210 5324285
Email: [email protected]
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 19:00, Σάββατο 09:00 – 14:00 210 5324850

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button