ΤΑΞΙΔΙΑ

25η Μαρτίου σε Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
www.mgtravel.gr, [email protected]

Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο

Ημερήσια, 18 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/3

Αναχώρηση στις 07:30 για  τη Μονή της Αγίας Λαύρας, με ενδιάμεση στάση στην Ακράτα. Διανύοντας μια πανέμορφη διαδρομή πλάι στον Βουραϊκό Ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι, φθάνουμε στη μονή, όπου η εθνική μας επέτειος γιορτάζεται με ιδιαίτερο τρόπο, ενώ εδώ φυλάσσεται και το λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Αφού παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Ορκωμοσίας και της Κήρυξης της Επανάστασης, θα συνεχίσουμε για τα Καλάβρυτα, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μέγα Σπήλαιο, τη μονή που είναι χτισμένη σε εντυπωσιακό τοπίο, στην είσοδο φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362 και  διαθέτει μοναδικά κειμήλια, όπως η εικόνα της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, Ευαγγέλια σε περγαμηνές κ.ά. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με σύντομη στάση στον Ισθμό.

Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα

25η Μαρτίου σε Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα - Μέγα Σπήλαιο 1

Τριήμερη, 80 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/3

Αναχώρηση στις 07:30 για Λαμία, στάση στο ύψος της Εθνικής Οδού, συνεχίζουμε προς  Δομοκό και Καρδίτσα και φθάνουμε στα πανέμορφα Τρίκαλα. Περιήγηση στην «πράσινη» πόλη και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επόμενος σταθμός η Καλαμπάκα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μαγικά Μετέωρα, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μονή του Αγίου Στέφανου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα ασπροποταμίτικα χωριά του Κόζιακα, την Καστανιά, την Κρανιά και τα Δολιανά, όπου θα κάνουμε στάση για να δούμε τη βυζαντινή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού με τους 13 τρούλους. Επόμενη στάση στο Περτούλι, όπου θα έχουμε γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Καλαμπάκα περνώντας από το πανέμορφο κεφαλοχώρι της Χρυσομηλιάς. Απογευματινή βόλτα στην πόλη, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη Λίμνη Πλαστήρα. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.000μ., η λίμνη αποτελεί πραγματικό στολίδι της περιοχής. Η ιδέα της κατασκευής της (1960) ανήκει στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Ο γύρος της λίμνης είναι μια εμπειρία μοναδική:  γραφικά  χωριά που διαδέχονται το ένα το άλλο,  το φράγμα μήκους 220μ. με τη σημαία στο κέντρο της γέφυρας, το καταπράσινο τοπίο και τα γαλάζια νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδική. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται η Πλαζ Λαμπερού, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα σε ταβέρνα δίπλα στη λίμνη. Κατόπιν αναχωρούμε για την Αθήνα με στάση καθοδόν.

Βέροια – Παναγία Σουμελά

Διήμερη

25η Μαρτίου σε Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα - Μέγα Σπήλαιο 3

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3

Αναχώρηση στις 07:30 για τις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου και την Παναγία τη Σουμελά, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Σημείο αναφοράς του ποντιακού Ελληνισμού, η Παναγία η Σουμελά χτίστηκε το 1951 με πρωτοβουλία του συγγραφέα ποντιακής καταγωγής Φίλωνα Κτενίδη και σκοπό την αναβίωση της  ομώνυμης μονής που ιδρύθηκε το 386 μ.Χ. στην Τραπεζούντα, στο Όρος Μελά. Η ιστορική μονή καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1922, ενώ η θαυματουργή εικόνα και τα κειμήλια φυλάσσονται στο σημερινό μοναστήρι. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας, θα παραμείνουμε στην περιοχή για τον απογευματινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βέροια, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Πρόμαχοι και τα Λουτρά Πόζαρ, Με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου, τα νερά των Λουτρών αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Ελεύθερος χρόνο για να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία μας στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα και να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών. Στη συνέχεια θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στην πισίνα, και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε  για την Αθήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button