ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel

Mg Travel.gr
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 107
Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850
www.mgtravel.gr

[email protected]

Πρόγραμμα Εκδρομών Ιουνίου 2024

02/06 ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 3


Αναχώρηση στις 07:00 για το «πέτρινο δάσος» της Καλαμπάκας, τα φημισμένα Μετέωρα. Διασχίζοντας τη Στερεά Ελλάδα και την πεδινή περιοχή του Νομού Φθιώτιδας, όπου θα κάνουμε σύντομη στάση στον Άγιο Κωνσταντίνο, συνεχίζουμε για τις κορυφές των πανύψηλων βράχων. Επίσκεψη στη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, γνωστή και ως Μεταμόρφωση του Σωτήρος, που είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη. Ιδρύθηκε περίπου το 1340 μ.Χ. από τον αθωνίτη μοναχό Αθανάσιο τον Μετωρίτη, και φημίζεται για τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και την υπέροχη αυλή. Σύντομη οδική περιήγηση στα υπόλοιπα ενεργά μοναστήρια, και συνεχίζουμε για την Καλαμπάκα όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 32 ευρώ


02/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για το Σπήλαιο των Λιμνών, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Εντός του σπηλαίου υπάρχουν δεκατρείς κλιμακωτές λίμνες και σταθερή θερμοκρασία 13-16 βαθμούς Κελσίου. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τη σπηλιά: οι λίμνες ξεχειλίζουν δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες, φωτισμένοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες παίρνουν τα πιο απίθανα σχήματα, ενώ τα τοιχώματα του σπηλαίου διαθέτουν σπάνιους χρωματισμούς. Συνεχίζουμε για το Πλανητέρο, χωριό χτισμένο σε υψόμετρο ανάμεσα σε καρυδιές, πλατάνια και ορμητικά νερά που αναβλύζουν από τις πηγές του Aροανίου ποταμού, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Το απόγευμα, αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


08/06 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝΟΣ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 7

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για τη Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 73 ευρώ


09/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΑ «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» – ΛΟΥΤΡΑΚΙ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 9

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 09:30 για το Καλέτζι Κορινθίας, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Επίσκεψη στη Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά». Συνεχίζουμε για το Λουτράκι, όπου θα παραμείνουμε για βόλτα, φαγητό ή καφέ. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ


09/06 ΚΥΡΙΑΚΗ KINETA

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 11

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 11:00 για την πρώτη καλοκαιρινή μας εξόρμηση στην αγαπημένη μας Κινέτα. Παραμονή στην παραλία για μπάνιο, ουζάκι ή καφέ. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ


12/06 ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΟΡΤΗ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ – ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή της Αναλήψεως στο Κλειδί Βοιωτίας, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα κάνουμε σύντομη στάση στα Σκούρτα.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

15-16/06 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

2 ΗΜΕΡΕΣ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 13


15/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Μονεμβασιά με ενδιάμεση στάση. Η πασίγνωστη
βυζαντινή καστροπολιτεία είναι χτισμένη πάνω σε βράχο και ενώνεται με τη στεριά μέσω στενής γέφυρας. Αυτή ήταν η μόνη είσοδος, η «μόνη έμβαση», στη Mονεμβασιά, και σ’ αυτό οφείλει την ονομασία της. Αφού απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, με τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές και την ασύγκριτη θέα στο πέλαγος, θα συνεχίσουμε με μπάνιο και γεύμα στην παραλία. Το απόγευμα αναχωρούμε για την περιοχή του Γυθείου, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση διανυκτέρευση.

16/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον Όρμο και τα Σπήλαια Διρού, όπου το μεγαλείο της φύσης αποτυπώνεται στα μοναδικής ομορφιάς πετρώματα, στους σταλαγμίτες, τους σταλακτίτες και τους υπέροχους κρυστάλλους (προαιρετική επίσκεψη, έξοδα ατομικά). Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα και διαρκεί συνολικά μία ώρα. Ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλιακή διαδρομή συνεχίζουμε για τον Γερολιμένα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και μπάνιο στα διάφανα νερά της περιοχής, και κατόπιν για την καρδιά της Μάνης, την Αρεόπολη. Από τους ωραιότερους της Ελλάδας, ο οικισμός της Αρεόπολης έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, με τα πέτρινα αρχοντικά, τις περιποιημένες αυλές και τα πυργόσπιτα που συνθέτουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και να απολαύσουμε την παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


16/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΝΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

20 υπέροχες εκδρομές με πούλμαν τον Ιούνιο -Παρέα και άνεση με το mg travel 15


Αναχώρηση στις 08:00 για τα Λευκάκια Ναυπλίου, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι, ο ναός αποτελεί μοναδικό δείγμα μεικτής ρωσικής και ελληνικής τέχνης, ενώ εδώ φυλάσσεται τεμάχιο λείψανο του αγίου προς ευλογία των πιστών. Επόμενη στάση, η αμμώδης παραλία της Κάντιας, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Το βράδυ, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


16/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:00 για Λεβίδι, Βλαχέρνα και κατόπιν για Δημητσάνα, με ενδιάμεση στάση στην Αλέα. Η Δημητσάνα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Λούσιο, προσφέρει άπλετη θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και διαθέτει έναν υπέροχο παραδοσιακό οικισμό, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου θα δούμε πώς έφτιαχναν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Λαγκάδια, το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα και περίπατο, και κατόπιν για τη Βυτίνα, με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα αρχοντικά και το γνωστό μέλι ελάτης. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


19/06 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 16:00 για το ναό του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου που γιορτάζει, επίσκεψη. Συνεχίζουμε για το Λαύριο, όπου θα παραμείνουμε για καφέ ή ουζάκι στην παραλία. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

22-23/06 ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

2 ΗΜΕΡΕΣ
22/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για την Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με την ατελείωτη παραλία, τις φυσικές ομορφιές και τα αμέτρητα αξιοθέατα.
Περιήγηση στην πόλη, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής (19ος αι.), τη Μονή Καλογραιών και θα συνεχίσουμε για μπάνιο και γεύμα στην παραλία της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Ολυμπία, περνώντας από το Καλό Νερό και τη Ζαχάρω, άφιξη στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Χτισμένη στην πανέμορφη κοιλάδα του Αλφειού ποταμού, η πόλη στα αρχαία χρόνια καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ στο μεγαλοπρεπή Ναό του Δία υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Πύργο, για να φθάσουμε στην παραλία της Κουρούτας, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό σε μπουφέ.


22-24/06 ΑΡΤΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

3 ΗΜΕΡΕΣ
22/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για την Ακράτα, στάση για καφέ, και συνεχίζουμε μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για το ψαροχώρι Μενίδι, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Επόμενος σταθμός η Άρτα, χτισμένη σε κομβικό σημείο δίπλα στον ποταμό Άραχθο, στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου και στα Τζουμέρκα. Στάση στην είσοδο της πόλης όπου βρίσκεται το περιβόητο λιθόκτιστο γεφύρι του 17ου αιώνα, γνωστό από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Σύβοτα, το πασίγνωστο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ηπείρου: εξωτικές παραλίες, θεσπέσιες αμμουδιές, καταπράσινοι λόφοι και κατάφυτα νησάκια –Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος, Μουρτεμένο– συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που δικαίως θεωρείται η ελληνική Καραϊβική. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την ορεινή αλλά εξίσου ειδυλλιακή Πέρδικα, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
24/06 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη της Λευκάδας και κατόπιν για το πασίγνωστο Νυδρί, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μίνι κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στα κοντινά Πριγκηπονήσια, στον θρυλικό Σκορπιό και στη Μαδουρή, όπου βρίσκεται το αρχοντικό του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.
Τιμή συμμετοχής: 150 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


22-24/06 ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 ΗΜΕΡΕΣ
22/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 7:30 για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία για καφέ, στη Λάρισα για γεύμα, και στη Θεσσαλονίκης (επί Εθνικής και της Εγνατίας Οδού). Η Καβάλα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο φυσική ομορφιά, ιστορία και πολιτισμό και φημίζεται για τα αξιοθέατα: την Παλιά πόλη με το ανατολίτικο χρώμα και τη μαγευτική ατμόσφαιρα, το Κάστρο με την υπέροχη θέα στο Βόρειο Αιγαίο, το Ιμαρέτ, τις καπναποθήκες και τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες, που θα έχουμε την ευκαιρία να τα ανακαλύψουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τους Φιλίππους και τον Ζυγάκτη ποταμό, όπου θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Εδώ ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος (49/50 μ.Χ.) και βάπτισε την πρώτη ελληνίδα και ευρωπαία Χριστιανή, την πορφυροπώλιδα Λυδία Φιλιππησία. Επόμενος σταθμός, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η αρχαία πόλη ιδρύθηκε το 360 π.Χ. και πήρε το όνομά της από τον Φίλιππο Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας. Επίσκεψη στo χώρο, στο θέατρο και στην αγορά. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Αμφίπολη, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και στον Τύμβο (Καστά).
Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Καβάλα, ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στην Παλιά πόλη με
το γραφικό τρενάκι και να ανακαλύψουμε τις μυστικές της γωνιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
24/06 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη. Σύντομη περιήγηση στη συμπρωτεύουσα, με στάσεις στον Άγιο Δημήτριο και στον Λευκό Πύργο. Συνεχίζουμε για τη Λάρισα, όπου θα έχουμε γεύμα (Ε.Ο.) και κατόπιν για τη Λαμία, όπου θα σταματήσουμε για καφέ (Ε.Ο). Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 170 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΑΛΑΤΑΣ – ΠΟΡΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για τον Γαλατά με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η καταπράσινη γραφική κωμόπολη με τις υπέροχες ακρογιαλιές και τα κρυστάλλινα νερά βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο και οφείλει το όνομά της στα δύο τυροκομεία που συγκέντρωναν το γάλα από τα κοπάδια της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ο Γαλατάς είναι ιδανικός προορισμός για βόλτα, φαγητό και μπάνιο, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει στον Πόρο με το καραβάκι (έξοδα ατομικά). Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με στάση στην Παλαιά Επίδαυρο.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ AΓ. ΙΩΑΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ – ΠΗΛΙ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:30 για Χαλκίδα, όπου θα κάνουμε στάση. Συνεχίζουμε για το χωριό Προκόπι, και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο του Αγίου. Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το νεοσύστατο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, όπου εκτίθενται ιερά κειμήλια και αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Επόμενη στάση, το παραθαλάσσιο Πήλι, για μπάνιο στη θάλασσα και γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι με στάση στη Νέα Αρτάκη.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


24/06 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΨΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:00 για τo Μοναστήρι Τιμίου Σταυρού και Αγίας Τριάδας στον Μαψό Κορινθίας, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η μονή φημίζεται για το πνευματικό αλλά και το παραγωγικό της έργο, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων. Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει μέρος της εορταστικής λειτουργίας (εορτή 05/06) και να επισκεφθεί τους χώρους της μονής. Συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ


29/06 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 11:00 για τα Καλάμια, την υπέροχη παραλία της Κορίνθου που έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία. Παραμονή για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

29-30/06 ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ

2 ΗΜΕΡΕΣ
29/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία για καφέ και στην Κατερίνη για φαγητό (επί της Εθνικής Οδού). Η Σουρωτή είναι γνωστή για τις πηγές του μεταλλικού νερού, που αναβλύζει από τον ποταμό Ανθεμούντα, και το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου έχει ενταφιαστεί ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, και το οποίο θα επισκεφθούμε. Επόμενος σταθμός, η όμορφη Θεσσαλονίκη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
30/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα
εμβληματικά της μνημεία, στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και στον Λευκό Πύργο. Συνεχίζουμε για την ξακουστή Βεργίνα, που απέκτησε παγκόσμια ακτινοβολία χάρη στις ανασκαφές του Μανόλη Ανδρόνικου στη θέση των αρχαίων Αιγών, την πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας. Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων και στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, θα νιώσουμε το δέος της ελληνικής ιστορίας, θαυμάζοντας εξαιρετικής σημασίας εκθέματα, όπως η χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β΄ και το δεκαεξάκτινο αστέρι, ο ήλιος θυρεός των Μακεδόνων βασιλέων. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για τον Πλαταμώνα (πιθανόν γεύμα) και κατόπιν επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 100 ευρώ
Περιλαμβάνεται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


30/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 11:00 για τα καταπράσινα Πολιτικά στη Βόρεια Εύβοια, όπου θα έχουμε όλο το χρόνο για να απολαύσουμε τα καθαρά νερά τoυ Eυβοϊκού και το γεύμα μας. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ στη Νέα Αρτάκη ή στη Χαλκίδα.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ


30/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:00 για τη Μονή Προυσού με ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα, Καλιακούδα και στον ελατοσκέπαστο Τυμφρηστό, η μονή οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και έχει μακραίωνη ιστορία. Αφού απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και το τοπίο, θα συνεχίσουμε προς τη διασταύρωση Μικρού-Μεγάλου Χωριού για μεσημεριανό φαγητό. Επόμενος σταθμός, το όμορφο Καρπενήσι για καφέ και βόλτα. Το βραδάκι, επιστροφή στην Αθήνα, με σύντομη στάση στη Λαμία.
Τιμή συμμετοχής: 27 ευρώ

30/06 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΤΡΙΖΟΝΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για τη Γλυφάδα ή Γλύφα, το παραλιακό χωριό της Φωκίδας στους πρόποδες του λόφου Παλιόκαστρο, με στάση έξω από τη Λειβαδιά. Συνεχίζουμε προς Ιτέα και Γαλαξίδι και φθάνουμε στην παραλία της Γλυφάδας, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Όσοι θέλουν μπορούν να περάσουν με καραβάκι απέναντι, στα Τριζόνια, το καταπράσινο και μοναδικό κατοικημένο νησάκι του Κορινθιακού (280 κάτοικοι), για να απολαύσουν εδώ το μπάνιο και το μεσημεριανό τους γεύμα. Το απόγευμα συνεχίζουμε για καφέ στο αρχοντικό Γαλαξίδι, με τα δύο φυσικά λιμάνια και την πλούσια ναυτική ιστορία, και το βραδάκι επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ


ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
Ξεκινάμε πρωινά θαλάσσια μπάνια
στην πανέμορφη Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους

Κρατήστε τις θέσεις σας!
210 5324850, 5324384
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button