ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Χειροπέδες στον δράστη της επίθεσης σε Πυροσβέστες στη Λεωφόρο Σχιστού

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ημεδαπός Ρομά. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς επίσης  και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ο δράστης το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου φέρεται να επιτέθηκε μαζί με άλλα άτομα σε πυροσβεστικό όχημα που είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι της Λεωφόρου Σχιστού. 

Αφού προξένησαν με λοστούς υλικές ζημιές στο όχημα, επιτέθηκαν βίαια στο συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο και τραυμάτισαν. Οι δράστες διέφυγαν αφού πρώτα έκλεψαν ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των πυροσβεστών.

Νωρίτερα, είχε γίνει στο νεκροταφείο της περιοχής η κηδεία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα.

Ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νοσηλεία. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button