ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

16 αποδράσεις στη μαγεία του Φθινοπώρου

MG TRAVEL, Στρατάρχου Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850, www.mgtravel.gr, [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

TΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15,  πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη Μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα, και επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή: 55 €

ΓΡΑΒΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΠΑΥΛΙΑΝΗ, KΥΡΙΑΚΗ 11/10

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Γραβιά, με ενδιάμεση στάση έξω από τον Ορχομενό για καφέ. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η Γραβιά είναι γνωστή για την ιστορική μάχη που δόθηκε στο θρυλικό χάνι τον Μάιο του 1821. Με επί κεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, οι Έλληνες αγωνιστές πέτυχαν εδώ την πρώτη ουσιαστική νίκη εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. Μετά τη επίσκεψή μας στο ιστορικό χάνι, θα συνεχίσουμε για την όμορφη Παύλιανη, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας και θα περπατήσουμε στο καταπράσινο πάρκο. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τμή: 18 €

ΑΙΓΙΝΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10

Αναχώρηση στις 07:30 για Πειραιά, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Αίγινα. Πρώτη στάση στην εκκλησία του Άγιου Νεκτάριου, και κατόπιν στον αρχαιολογικό χώρο της Αθηνάς Αφαίας. Επόμενος σταθμός, η Αγία Μαρίνα, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη της Αίγινας, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα, μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με το πούλμαν στην Αθήνα.

Τιμή: 28€

ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ – ΧΑΣΙΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10

Αναχώρηση στις 16:00 για τον Άγιο Κυπριανό, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό, και κατόπιν θα συνεχίσουμε για καφέ ή φαγητό στη Χασιά. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα.

Τιμή: 8 €

ΚΙΝΕΤΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10

Αναχώρηση στις 16:00 για την Κινέτα, όπου αυτή τη φορά θα γιορτάσουμε -και θα αποχαιρετίσουμε- το καλοκαιράκι. Φαγητό, καφές, διασκέδαση και εάν ενθαρρύνει ο καιρός, μια ακόμη βουτιά στα νερά της Κινέτας.

Τιμή: 8 €

ΤΗΝΟΣ, 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, 17/10 – 18/10

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή Κεχροβουνίου, όπου μόνασε η Αγία Πελαγία, και θα συνεχίσουμε για το γύρο του νησιού, περνώντας από το χωριό Βώλαξ, με το μοναδικό σεληνιακό τοπίο, και τον  γραφικό Πύργο, γενέτειρα σπουδαίων γλυπτών. Εκτός από τα θαυμάσια δημιουργήματα της μαρμαροτεχνίας που μπορεί κανείς να θαυμάσει σε διάφορα σημεία του χωριού, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη χώρα για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Κυριακή: Το πρωί, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον κυριακάτικο εκκλησιασμό στη Μεγαλόχαρη. Μετά το τέλος της λειτουργίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε πρωινό και στη συνέχεια έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στη χώρα της Τήνου. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ραφήνα και στη συνέχεια, στο πούλμαν για Αθήνα.

Τιμή: 90 €

ΤΗΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15,  πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη Μονή. Επόμενη στάση στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα, και επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή: 55 €.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Μονή Προυσσού, με ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα, Καλιακούδα και στον ελατοσκέπαστο Τυμφρηστό, η μονή οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και έχει μακραίωνη ιστορία. Αφού απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και το τοπίο, θα συνεχίσουμε προς τη διασταύρωση Μικρού-Μεγάλου Χωριού για μεσημεριανό φαγητό. Επόμενος σταθμός, το όμορφο Καρπενήσι για καφέ και βόλτα. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα, με σύντομη στάση στη Λαμία.

Τιμή: 25 €

ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ – ΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, περνάμε από τα Τριπόταμα, όπου συναντιούνται οι ποταμοί Ερύμνθος, Αροάνιος και Σειραίος, την αμφιθεατρική Δίβρη, χτισμένη σε υψόμετρο 990μ. στη θέση της αρχαίας Λάμπειας, και φθάνουμε στο Δάσος της Φολόης, το κρυμμένο μυστικό της Ηλείας. Σε απόσταση 20χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, το νοτιότερο δρυοδάσος της Ευρώπης απλώνεται σε 40.000 στρέμματα, και οι πανύψηλες δρυς του δίνουν την εντύπωση πως αγγίζουν τον ουρανό. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ κατοικούσε ο καλός κένταυρος Φόλος, τον οποίο σκότωσε κατά λάθος ο Ηρακλής, αλλά και οι περίφημες νύμφες του Δάσους, οι Δρυάδες. Θα απολαύσουμε τις μαγικές εικόνες του δάσους, ιδανικό τοπίο για φωτογραφίες και χαλάρωση, και στη συνέχεια το γεύμα μας στις ταβέρνες της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή: 22 €

AΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10

Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Στη συνέχεια θα πάμε στο παραθαλάσσιο Λουτράκι, για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή: 9 €

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αιτωλικό, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η «μικρή Βενετία» της Ελλάδας, όπως αποκαλούν το νησάκι στη μέση της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, συνδέεται με τη στεριά με δύο πέτρινες πολυτοξοτές γέφυρες, από τα δυτικά και από τα ανατολικά. Οι γέφυρες κατασκευάστηκαν την περίοδο 1882-1885 κατ’ επέκταση παλαιότερων γεφυριών και έχουν ανακηρυχτεί διατηρητέες. Παλιά ναυτική πολιτεία, το Αιτωλικό διατηρούσε ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στόλο με τριάντα περίπου ποντοπόρα πλοία, ενώ κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου αντιστάθηκε ηρωικά στους Τούρκους. Tο Αιτωλικό ανήκει επίσης σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, καθώς περισσότερα από 250 είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στο βιότοπο της Λιμνοθάλασσας. Θα έχουμε όλο το χρόνο για να περιηγηθούμε στην πόλη και να ανακαλύψουμε την πολυσύνθετη ομορφιά της, καθώς και τους πρωτότυπους ψαρομεζέδες, για τους οποίους φημίζεται το Αιτωλικό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μεσολόγγι, όπου θα παραμείνουμε για καφέ και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με πίνακες από τους αγώνες των Μεσολογγιτών και την ηρωική Έξοδο. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Τιμή: 22 €

OΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Λίμνη Ευβοίας και τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, με στάση στη Νέα Αρτάκη. Ο Όσιος Δαυίδ, ένας από τους πιο φωτισμένους δασκάλους του Γένους, ίδρυσε το μοναστήρι το 1540 πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού που καταστράφηκε από τους Τούρκους. Επόμενος σταθμός, το όμορφο χωριό Προκόπι, περιτριγυρισμένο από πλατάνια και πεύκα, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου, με την ασημένια λάρνακα και το σκήνωμα του Αγίου. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα, με σύντομη στάση στη Νέα Αρτάκη.

Τιμή: 18 €

ΕΔΕΣΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, 2ΗΜΕΡΗ, 27-28/10

Τρίτη: Αναχώρηση στις 07:30, στάση στη Λαμία στο ύψος της Εθνικής Οδού, και κατόπιν στον  Πλαταμώνα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Συνεχίζουμε προς Βέροια  και Έδεσσα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Από τις πιο όμορφες πόλεις της Μακεδονίας, η Έδεσσα είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και φημίζεται για τους καταρράκτες, τα άφθονα νερά και την πλούσια βλάστηση. Το βραδάκι, άφιξη στην Αριδαία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Τετάρτη: Μετά το πρωινό μας, προαιρετικό μπάνιο στα φημισμένα Λουτρά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί πηγή των ιαματικών Λουτρών Πόζαρ. Με σταθερή θερμοκρασία 37oC, τα νερά των λουτρών αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά, το οποίο ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ίσως οφείλει την ονομασία του σε ομώνυμο χωριό του Βερμίου. Στο μοναστήρι έχει χτιστεί ναός αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως. Εδώ βρίσκεται ένα τμήμα από το λείψανό του, καθώς και σαράντα καμπάνες και εικόνες που έχουν έρθει από τη Ρωσία. Επόμενη στάση, στον Πλαταμώνα, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή: 80 €.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

Αναχώρηση στις 08:00 για Λεβίδι, Βλαχέρνα και κατόπιν Βυτίνα, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Χτισμένη στους πρόποδες του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.000μ., η Βυτίνα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, της Πελοποννήσου. Λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινα αρχοντικά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολλά τοπικά προϊόντα, με γνωστότερο το μέλι ελάτης, συμβάλλουν στη φήμη του τόπου. Επόμενος σταθμός, η εξίσου ατμοσφαιρική και ιστορική Δημητσάνα, η οποία εκτός από τον υπέροχο παραδοσιακό οικισμό διαθέτει και άλλα αξιοθέατα: το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου θα δούμε πώς φτιαχνόταν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή (η Δημητσάνα υπήρξε κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι την περίοδο της Επανάστασης του 1821), η ιστορική βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις, το εκκλησιαστικό μουσείο και άλλα. Μετά το γεύμα μας στα παραδοσιακά ταβερνάκια, αναχωρούμε για την πανέμορφη Στεμνίτσα, που είναι χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, στο Φαράγγι του Λούσιου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στον ομώνυμο ποταμό, που διασχίζει το φαράγγι, λούστηκε ο Δίας και από εκεί προκύπτει και η ονομασία του.  Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση (Σπαθοβούνι/Ισθμός).

Τιμή: 18 €

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή του Οσίου Εφραίμ, που πανηγυρίζει στις 5 Μαΐου, στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και στις 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του εσπερινού, και  θα συνεχίσουμε για την παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι.  Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή: 9 €

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ, 3ΗΜΕΡΗ, 30/10 – 1/11

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Ακράτας (Ε.Ο.). Συνεχίζουμε προς Αμφιλοχία, Άρτα και Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Επόμενος σταθμός, τα Γιάννενα, όπου θα έχουμε γεύμα και κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μαγευτική Λίμνη Παμβώτιδα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει στο γραφικό Νησάκι, με τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα και το σπίτι που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Σάββατο: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Καλπάκι, που έχει μείνει στην ιστορία για την περιβόητη μάχη και τη συντριβή των ιταλικών στρατευμάτων τον Νοέμβριο του 1940. Στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα παρακολουθήσουμε βίντεο με πλούσιο ιστορικό υλικό. Επόμενος σταθμός, η Μονή Μολυβδοσκέπαστου, που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι από τις γνωστότερες της Ηπείρου. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα, και η ονομασία της οφείλεται στα φύλλα μολύβδου που καλύπτουν τη στέγη του καθολικού. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, όπου θα κάνουμε στάση, και κατόπιν για τη Βίτσα και το Μονοδένδρι. Στο όμορφο αντιπροσωπευτικό χωριό του Ζαγορίου με τα γραφικά καλντερίμια και τα πετρόκτιστα κτίρια θα έχουμε το γεύμα μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και το Βυζαντινό Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια (30 λεπτά), και απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τμήμα του εντυπωσιακού Φαραγγιού του Βίκου. Το βράδυ, επιστροφή στα Γιάννενα, διανυκτέρευση.

Κυριακή: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα δούμε το αναπαλαιωμένο αρχοντικό του Τοσίτσα-Αβέρωβ, τη Μητρόπολη και την Πινακοθήκη, μεταξύ άλλων αξιοθέατων. Μέσω της Εγνατίας Οδού, συνεχίζουμε προς την Καλαμπάκα και τα όμορφα Τρίκαλα, όπου θα γευματίσουμε. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας.

Τιμή: 135 €.

MG TRAVEL, Στρατάρχου Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850, www.mgtravel.gr[email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button