ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νυχτερινή έφοδος της ομάδας ΔΙΑΣ στο 2ο Λύκειο

Το χτεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο κυλούσε με τις συνήθεις αντιπαραθέσεις, ως τη στιγμή που ακούστηκε στην αίθουσα ότι στο γειτονικό 2ο Λύκειο μπήκε η Αστυνομία. Ο δήμαρχος πετάχτηκε από τη θέση του και έσπευσε στο σχολείο. 

Η ώρα ήταν περίπου 10:30 το βράδυ όταν ένας δημότης ειδοποίησε τον δήμαρχο ότι αστυνομικοί έχουν εισβάλει στο προαύλιο του διπλανού λυκείου, πηδώντας από τα κάγκελα. Αμέσως ο Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής κατέβηκαν από τον 2ο όροφο του Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν εκεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια παρέα 18χρονων είχε μπει στην αυλή του κλειδωμένου σχολείου, κάθονταν όλοι μαζί σε ένα πεζούλι και έτρωγαν σουβλάκια. Η παρουσία τους κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών. Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο με πολιτικά πέρασαν στο προαύλιο, ρώτησαν τους νέους τι κάνουν εκεί τέτοια ώρα και ζήτησαν τις ταυτότητές τους.

Τη στιγμή εκείνη δήμαρχος και αντιδήμαρχος, που είχαν φτάσει στο σχολείο, κατέκριναν την πρωτοβουλία των αστυνομικών να μπουν στο σχολείο. Η επιχείρηση σταμάτησε σε αυτό  το σημείο, οπότε αστυνομικοί και εξωσχολικοί αποχώρησαν από το προαύλιο.

Μιλήσαμε με τους νεαρούς, που μάς είπαν ότι οι αστυνομικοί τους έκαναν  παρατηρήσεις, αλλά όχι σωματικό έλεγχο. Μάλιστα κάποιοι δεν είχαν επάνω τους ταυτότητα, αλλά δεν οδηγήθηκαν στο Τμήμα για εξακρίβωση.

Οι νεαροί δεν φάνηκαν να φοβήθηκαν από την παρουσία των αστυνομικών και συνέχισαν την κουβέντα τους έξω από το σχολείο για αρκετή ώρα. Αργότερα αποφάσισαν να συνεχίσουν τη βραδιά τους στην πλατεία Κουνελίων.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. http://www.iefimerida.gr/news/361447/astynomikoi-sta-sholeia-shedio-tis-elas-gia-tin-prostasia-mathitonΕιδικό σχεδιασμό για την ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ενεργοποιεί η ΕΛΑΣ, με την εφαρμογή μέτρων προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων.

    Πηγή: Αστυνομικοί στα σχολεία: Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία μαθητών | iefimerida.gr

  2. http://www.iefimerida.gr/news/361447/astynomikoi-sta-sholeia-shedio-tis-elas-gia-tin-prostasia-mathiton

    «Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο της γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.» Λόρδος Τσεστερφιλντ

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

    Έχοντας υπόψη:

    1. Τη διάταξη του άρθρου 14 &1 του Συντάγματος.
    2. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα δημόσια σχολεία, των οποίων η λειτουργία παρεμποδίζεται παράνομα λόγω απροβλέπτων καταλήψεων σχολικών κτιρίων.
    Με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζουμε:

    Άρθρο μόνο

    Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως.

    Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1999

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button