Χαϊδάρι Σήμερα Δίμηνο δενδροφύτευσης και επικοινωνιακή αντεπίθεση στον... Κυριάκο Ντηνιακό

Σε δενδροφυτεύσεις και επικοινωνιακή αντεπίθεση περνάει η δημοτική αρχή, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε διαδικτυακά, αλλά και από την πλευρά του Βαγγέλη Ντηνιακού, για τα γερμένα πεύκα που κόβονται στη Στρ. Καραϊσκάκη.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει εκπονήσει εδώ και έξι μήνες σχέδιο δενδροφύτευσης, με στόχο να ανανεωθεί για άλλα 100 χρόνια το πράσινο της πόλης μας. Αναφέρει ότι έχουν γίνει εκατοντάδες φυτεύσεις σε διάφορα σημεία της πόλης (και στην Καραϊσκάκη) και θα γίνουν πολλές ακόμη.

Παράλληλα αντεπιτίθεται στον Βαγγέλη Ντηνιακό, που κράτησε ψηλούς τόνους για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στρέφοντας τα βέλη προς τον πατέρα του Κυριάκο Ντηνιακό, ο οποίος “άφησε να κοπούν 5.000 πεύκα στο στρατόπεδο (σσ. για την ανέγερση του Αττικού Νοσοκομείου) και επέτρεψε στην ΕΡΓΟΣΕ να ξεχερσώσει ολόκληρο δάσος στην περιοχή της Αφαίας και του Δαφνιού (σσ. για την κατασκευή της εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής Ν. Ικόνιο – Ασπρόπυργος, το 2004)”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:

Το Χαϊδάρι πάντα ήταν ένας Δήμος που χαρακτηρίζονταν από τα εκατοντάδες πεύκα στους δρόμους, στις πλατείες, τα πάρκα και τα πεζοδρόμια.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει εκπονήσει, εδώ και έξι μήνες, σχέδιο δεντροφύτευσης φυτεύοντας νέα πεύκα, με μοναδικό στόχο να ανανεωθεί για άλλα 100 χρόνια το πράσινο της πόλης μας, να μη χαθεί το πεύκο ως χαρακτηριστικό της περιοχής. Όλες, οι δεντροφυτεύεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και την επίβλεψη Γεωπόνου του Δήμου.

Η πάροδος του χρόνου όσο και η ανάπτυξη και αλλαγή του αστικού ιστού έχουν επιδράσει σοβαρά στην ανάπτυξη των πεύκων. Σήμερα, τα πεύκα είναι ηλικίας πολλών δεκαετιών, αρκετά μάλιστα χαρακτηρίζονται υπέργηρα από τους γεωπόνους της δασικής υπηρεσίας. Άλλα, έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα διότι όταν φυτεύτηκαν δεν προβλέφθηκε ο αναγκαίος χώρος σε έκταση και βάθος που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Αποτέλεσμα, είναι πολλά από τα δέντρα στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη, να έχουν μεγαλώσει αρκετά και οι επιφανειακές ρίζες τους, λόγο μικρού βάθους χώματος, να μην συγκρατούν το βάρος τους και αυτό να τα καθιστά επικίνδυνα.

Αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει γίνει συζήτηση για τις κοπές δέντρων με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Υπάρχει βέβαια μία μικρή μειοψηφία που προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση αδιαφορώντας για το αν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Όταν κόβονται ή κλαδεύονται άρρωστα και επικίνδυνα δέντρα (μόνο έπειτα από εγκρίσεις της Δασικής Υπηρεσίας και των γεωπόνων) μας κατηγορούν γι’ αυτό. Όταν όμως πέσει κάποιο δέντρο, πάλι μας κατηγορούν γιατί δεν το κόψαμε. Δηλαδή, παραλογισμός!!!

Βέβαια όσα επικοινωνιακά τρικ και αν χρησιμοποιούν όλοι οι Χαϊδαριώτες γνωρίζουν:

Ποιος άφησε να κοπούν πέντε χιλιάδες πεύκα στο στρατόπεδο και ποιος επέτρεψε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξεχερσώσει ολόκληρο δάσος στην περιοχή της Αφαίας και του Δαφνιού!!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 6ΜΗΝΟΥ

Το τελευταίο 6μηνο έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και λουλουδιών στις περιοχές: επί των οδών Ανεξαρτησίας, Πλουτάρχου, Αιγαίος, Μαραθώνος, στο 10ο Δημοτικό, στο Δημαρχείο, στο 1ο Γυμνάσιο, στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη και στην Αγία Γρηγορούσα

Έχουν παραγγελθεί και αναμένεται παραλαβή 725 δέντρων, θάμνων και λουλουδιών, ενώ είναι έτοιμα προς φύτευση άλλοι 50 θάμνοι και 27 δέντρα για το επόμενο διάστημα.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε δενδροφύτευση 28 Πεύκων στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και προγραμματίζεται ημέρα δεντροφύτευσης με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, αθλητικών σωματείων, άλλων μαζικών φορέων και Σχολείων της πόλης μας.